Tgrt Haber

Gaziantep'teki kazada yeni detaylar ortaya çıktı! Felaket adım adım böyle geldi, kadran 130 km'de takılı kaldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Sabah Gazetesi
22 Ağustos 2022 11:46 - Güncelleme : 22 Ağustos 2022 12:54
Gaziantep'teki kazada yeni detaylar ortaya çıktı! Felaket adım adım böyle geldi, kadran 130 km'de takılı kaldı

Gaziantep'te İhlas Haber Ajansı'nın muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver'in de aralarında bulunduğu 15 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Bölgede inceleme yapan ekipler, kazanın nasıl olduğuna dair önemli bulgular elde etti. İşte kaza bölgesinde yapılan incelemenin detayları..

Türkiye iki gün önce Gaziantep​'te, ardından Mardin​'de meydana gelen facia gibi kazalarla birlikte gözyaşlarına boğuldu. İki şehirde de kaza​ yapan araçlara yardıma gidenler başka araçların çarpması sonucu faciayı yaşadılar.

Mardin’deki kazada 20, Gaziantep’teki kazada ise İhlas Haber Ajansı'nın muhabirleri Muhammed Abdulkadir Esen ve Umut Yakup Tanrıöver'in de aralarında bulunduğu 15 kişinin hayatını kaybetti. Facia gibi kazada onlarca kişi de yaralandı. İki ilde yaşanan felaketler sonrası başlatılan soruşturma kapsamında kazalara neden olan 3 şoförde tutuklandı.

“BİR ANDA DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETTİM”

Gaziantep’teki felakete neden olan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş, tutuklanmadan önce Nizip İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgusunda, "Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Daha sonra sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kazaya neden olduğum için çok pişmanım" dediği öğrenildi.

GAZİANTEP’TEKİ KAZADAN YENİ DETAYLAR

Gaziantep'teki 15 kişinin ölümüne neden olan otobüsle ilgili yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Sabah gazetesinin haberine göre, İstanbul'dan yola çıkan otobüs olay yerine yaklaşık yarım saat mesafede mola verdi. Burada direksiyona kazaya neden olan şoför Abdulkadir Memiş geçti.

FRENE BASTI, DURAMADI

Memiş, bir aracın şarampole yuvarlandığı kaza yerine yaklaşırken, 3 şeritli otoyolun sağ şeridinde seyrediyordu. Kaza olduğunu görünce frene bastı. Durduramadığı otobüs, yalpaladıktan sonra devrildi.

HIZ KADRANI 130 KM’DE KALDI

Kayarak diğer kazaya yardım edenleri ezdi. Jandarma olay yerinde 307 metre fren izi tespit etti. Takometrenin ise 130 kilometre hızda takılı kaldığı öğrenildi.

Sürücü Memiş'te, ifadesinde kazayı görünce bir anda direksiyon hakimiyetini kaybettiğini, araç​ yalpalamaya başlayınca da yaptığı manevraya rağmen kurtaramadığını söylemişti. Şoför, bu ifadesi de olayın aşırı hız sebebiyle gerçekleştiğini doğrulamış oldu. Ayrıca yola yağ aktığı, otobüsün bu yağ sebebiyle kaydığı bilgisinin de doğru olmadığı belirtildi.

Kaynak: Sabah Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...