Tgrt Haber

Gaziler ve şehit ailelerinden CHP'ye 'HDP' tepkisi: İhanetten derhal geri dönmelisin 

22 Mart 2023 20:28 - Güncelleme : 22 Mart 2023 20:41
Gaziler ve şehit ailelerinden CHP'ye 'HDP' tepkisi: İhanetten derhal geri dönmelisin 

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar'ı ziyaret etmesine tepki gösterdi. CHP Genel Merkezi önünde toplanan vakıf üyeleri, HDP ile yapılan görüşme nedeniyle CHP'yi protesto etti. TÜGŞAV Başkanı Lokman Aylar, "Sayın Kılıçdaroğlu, PKK ve PYD terör örgütleri midir yoksa değiller midir? Abdullah Öcalan bebek katili, PKK'nın kurucusu ve on binlerce insanımızın ölümünden sorumlu mudur? Türk milletine ihanet etmekten hemen vazgeçmelisiniz" şeklinde konuştu. 

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) mensupları, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​'nun HDP​ eş genel başkanları Pervin Buldan​ ve Mithat Sancar​'ı ziyaret etmesine CHP Genel Merkezi önünde tepki gösterdi.

CHP Genel Merkezi önünde toplanan üyeler, CHP'nin HDP ile yaptığı görüşmeden dolayı protesto etti.

Vakfın genel başkanı Lokman Aylar, burada yaptığı basın açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim çalışmaları kapsamında PKK'nın temsilcisi olan siyasi parti görünümlü, şehre sızmış terör örgütü HDP ile görüşmelerine olan itirazımızı dile getiriyoruz." dedi. 

Gaziler ve şehit ailelerinden CHP'ye 'HDP' tepkisi: İhanetten derhal geri dönmelisin 

"ATATÜRK'ÜN PARTİSİ NEYİN PAZARLIĞINI YAPIYOR?"

"PKK'nın uzantısı bir siyasi parti ile Atatürk'ün partisi neyin pazarlığını yapıyor?" sorusunu yönelten Aylar, terör örgütüne taviz verilerek terör sorunun çözülemeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığının şerefli makamına talip olan herkesin şehit aileleriyle gazilerin duasını ve oyunu almaya mecbur olduğunu belirten Aylar, şunları kaydetti:

"Atam izindeyiz, diyen partiniz terör örgütünün izinden derhal dönmelidir. Sayın Kılıçdaroğlu, bunlarla ortaklık edince bu ülkeyi siz mi yöneteceğinizi sanıyorsunuz? Daha iktidar olmadan her şeyinizi kaybedeceğinizi bilmez misiniz? Atatürk'ün partisine, kurduğu Cumhuriyete ve yüce Türk milletine ihanetten derhal geri dönmelisiniz. Biz şehit aileleri ve gazileri olarak bu mukaddes vatanı ne terör odaklarının hain planlarına ne de sizin siyasi ihtiraslarınıza kurban edeceğiz."

Gaziler ve şehit ailelerinden CHP'ye 'HDP' tepkisi: İhanetten derhal geri dönmelisin 

Gruptakiler, açıklamanın ardından CHP Genel Merkezi önünden ayrıldı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...