Tgrt Haber

Gazze'deki büyük dramı özetleyen görüntü! Bakan Koca, 'bebekler için son saatler' diyerek paylaştı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
21 Ekim 2023 23:30 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 00:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, elektriği kesilen Gazze'deki bebeklerin yaşama tutunması için son saatlere girildiğini duyurdu. Gazze Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fadia Malhis'in yer aldığı videoyu paylaşan Bakan Koca, "Yardımların önünü açması gerekenlerin kalan insanlık duyguları için de son saatler" notunu düştü. 

İsrail-Hamas çatışmasının 15. gününe girildi. Hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 4 bin 300'ü geçti. Hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı da bin 400'e ulaştı. İsrail'in Gazze​'ye kara harekatına "hazırız" mesajını vermesinin ardından gözler Ortadoğu'ya çevrildi. İsrail tanklarının Gazze sınırında konuşlandırıldığı belirtildi.

Tüm bunlar yaşanırken, Gazze-Mısır sınır geçişi insani yardım TIR'larının geçişi için açıldı. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, "Refah sınır kapısının sürdürülebilir olarak açılması için ABD Başkanı Joe Biden ile anlaştım" dedi. İsrail, ayrıca Gazze'nin kuzeyindeki 20 hastaneyi boşaltılması için uyarıda bulundu fakat Gazze tarafından bunun imkansız olduğu bildirildi. İsrail ordusu, bombardıman ve abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yakıt verilmeyeceğini duyuruken hastanelerden yardım çığlıkları peşisıra yükseldi. 

20 DOKTOR GAZZE'YE GİDİYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Gazze'ye yardım kapsamında Cumhurbaşkanlığına ait bir uçağın Mısır'a hareket edeceğini duyurarak, ''Cumhurbaşkanlığımıza ait bir uçak, ilaç, tıbbi malzemelerle yarın sabah Mısır’a hareket ediyor. Uçakta 20 uzmandan oluşan hekim grubu bulunacak'' ifadeleri kullanıldı.

BEBEKLER İÇİN SON SAATLER

Gazze Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fadia Malhis, bebekler için ilaçların bittiğini belirterek son saatlere girildiğini vurguladı. 

Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gazzeli bebekler için son saatler. Yardımların önünü açması gerekenlerin kalan insanlık duyguları için de son saatler. Türkiye olarak her türlü yardıma hazırız" dedi. 

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1715791013925536165

130 BEBEK ÖLÜMLE BURUN BURUNA 

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'de bölge hastanelerindeki 130 prematüre bebeği ölüm riskiyle karşı karşıya. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'nde 130 prematüre bebek, İsrail işgalinin hastane jeneratörlerini çalıştırmak için gerekli yakıtın getirilmesine engel olmasındaki ısrarı sebebiyle ölüm riskiyle karşı karşıya" ifadelerine yer verildi. 

Hastanelerdeki elektrik sıkıntısı, tıbbi araç gereçlerin kullanımını zorlaştırarak hasta ve yaralıların tedavisine engel oluyor.

 

 

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...