Tgrt Haber

Gazze'den tahliye edilen 142 Türk vatandaşı İstanbul'da! Havalimanında duygusal anlar

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
04 Aralık 2023 06:12 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 06:25

İsrail'in saldırıları nedeniyle Gazze'den Mısır'a tahliye edilen 142 Türk vatandaşı ve aile yakınları Kahire'den kalkan uçakla İstanbul'a getirildi.

Fotoğraflar: İHA, AA

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden kanlı saldırıları nedeniyle Gazze​'de bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi devam ediyor.

Son olarak 142 Türk vatandaşı​ ve aileleri Refah Sınır Kapısı​'ndan Mısır'a geçerek Kahire'den hareket eden Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla İstanbul'a getirildi.

Saat 02.00 sıralarında vatandaşları yakınlarının yanı sıra Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve AFAD yetkilileri karşıladı. İstanbul'da kalacak vatandaşları yakınları havaalanında karşıladı.

Gazze'den tahliye edilen 142 Türk vatandaşı İstanbul'a getirildi

Diğer illere gidecek olanlar ise AFAD görevlileri tarafından otellere yerleştirilmek üzere tahsis edilen araçlara bindirildi.

Pasaport kontrolünün ardından havaalanından çıkan bazı vatandaşları karşılayan yakınları sevinç gözyaşları ile yakınlarına sarılırken duygusal anlar yaşandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...