Tgrt Haber

Genç mimar köpek tarafından ısırıldı, 1 ay kuduz tedavisinden sağ çıkamadı!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Temmuz 2023 06:38 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 06:38
Genç mimar köpek tarafından ısırıldı, 1 ay kuduz tedavisinden sağ çıkamadı!

Şanlıurfa’da 28 yaşındaki mimar Lütfü Seray sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Kuduz belirtileri sonrası hastaneye kaldırılan genç mimar 1 aylık tedavinin ardından kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı’nın aktardığı bilgiye göre Şanlıurfa’nın Siverek​ ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki mimar​ Lütfü Seray geçtiğimiz ay köpeğini dolaştırırken sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Eve döndükten sonra kuduzhastalığı belirtlileri gösteren mimar, yakınları tarafından hemen hastaneye götürüldü.

1 AYLIK TEDAVİYE RAĞMEN KURTARILAMADI

Kuduz teşhisi konulan genç mimar Gaziantep'teki özel bir hastaneye kaldırıldı. Seray, yaklaşık 1 ay süren tedavisine rağmen kurtarılamadı. Kuduz olan köpeğin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.

Siverek Kaymakamlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Yaklaşık bir ay süren tedavi sonucunda vatandaşımızın kurtarılamayarak vefat ettiğini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Kuduz vakasının öğrenilmesinin akabinde ilgili bütün kurumlar hassasiyetle süreci takip etmiş, yapılan incelemeler, alınan kararlar ve tedbirler sonucu çalışmalara başlanmış, konu bütün yönleriyle takip edilmiştir. Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

KURTULMA ORANI ÇOK DÜŞÜK

Uzmanlar dünya literatüründe şu ana kadar kuduz olup yaşayan 15 ila 17 arasında vaka bulunduğunu belirtiyor.

GEÇEN YIL DA ÖLÜMLÜ VAKA

Bitlis'te geçen yıl kasım ayında iki çocuğa saldıran köpeğin kuduz olduğu belirlenmişti. Yapılan testlerde kanunda kuduz virüsüne rastlanan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...