Tgrt Haber

Gizli birim "Project Raven" üyeleri itiraf etti: BAE ABD'yi CUA ile gözetliyor

27 Ağustos 2022 16:30 - Güncelleme : 27 Ağustos 2022 17:07
Gizli birim "Project Raven" üyeleri itiraf etti: BAE ABD'yi CUA ile gözetliyor

ABD Dışişleri Bakanlığı, BAE adına casusluk yapmakla suçlanan ABD istihbarat teşkilatının üç eski çalışanı ile yaptıkları işbirliği sonucunda kritik bilgiler elde ettiklerini açıkladı. Eski ajanların ABD'nin gizli bilgilerini BAE'ye sattıklarını tek tek itiraf ettiler.

ABD​'de BAE​ adına casusluk​ yapmakla suçlanan ABD İstihbarat Teşkilatının üç eski çalışanı ile yürütülen işbirliğinin sonlandırıldığı duyuruldu. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, eski ajanların ABD'ye ait gizli bilgileri BAE'lerine sattıklarını tek tek itiraf etti. 

BAE adına bakanlıkta casusluk faaliyeti icra eden 3 eski CIA​ ajanının danışmanlık görevlerine son verildiği belirtilen açıklamada, casusuluk faliyetleri itiraf etmeleri karşılığında anlaşmaya varan yetkililer ceza indirimi uyguladı. 

'PROJECT RAVEN'A ÜYE OLDUKLARI AÇIKLANDI

Bakanlık, üç eski ajanın bazı ülkeler ve insan hakları aktivistlerini izlemek için BAE tarafından kurulan "Project Raven" birimine üye olduklarını açıkladı.  Ajanların, danışmanlık yaptıkları dönemde ABD'nin uzay ve siber alanda yaptığı "gizli" buluşları BAE'ye aktardıkları iddia edildi.

SAVUNMA SANAYİ FİRMALARINA SIZMAYA ÇALIŞMIŞLAR

ABD Dışişleri Bakanlığı, ajanların gelişmiş araçlar kullanarak istihbarat amacıyla bilgisayar programı yazdıklarını ve savunma sanayi firmalarına sızmaya çalıştıklarını bildirdi. Ayrıca bakanlık, üç ajanın üç yıl boyunca silah ve askeri teknolojilerin ihracatı ile ilgili herhangi bir faaliyete yer alamayacağını ifade etti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...