Tgrt Haber

Go-kart faciası! Eğlenmek için bindi, saçı tekere dolanınca dehşeti yaşadı! Kafa derisi...

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Eylül 2023 17:24 - Güncelleme : 10 Eylül 2023 17:32

Alanya'da eğlenmek için Go-Kart'a binen 15 yaşındaki kız çocuğu sıcak hava nedeniyle kask takmadı. Kızın uzun saçı hareket eden lastiğe dolandı. Saçları kopan ve kafa derisi zarar gören genç kız, zor bir ameliyat geçirdi.

Tedbirsiz binilen 'Go-kart'lar tehlike saçmaya devam ediyor. Ölümlerin ve yaralanmaların meydana geldiği go-kart facialarına bir yenisi Antalya​'da eklendi. 15 yaşındaki genç kız, eğlenmek için bindiği go-kartta kafa derisinin yarısını kaybetti.

Olay, Kestel bölgesindeki bir go-kart pistinde 29 Ağustos Salı günü saat 19.30 sularında meydana geldi. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, kullandığı go-kart aracının tekerleklerine saçı dolanan Iraklı Lara Ali Turki Aljanabad ölümden döndü. Aljanabad’ın kopan saçları ve kafa derisi Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan uzun ve zorlu ameliyatla yerine dikildi.

Go-kart faciası! Eğlenmek için bindi, saçı tekere dolanınca dehşeti yaşadı! Kafa derisi...

"UNUTMAYA ÇALIŞIYORUM"

İlk günlerde durumunun daha kötü olduğunu aktaran Aljanabad, “Zamanla alışmaya başladım, bugün daha iyiyim. Unutmaya çalışıyorum. Eğlenmek için go-kart’a gitmiştik. Bana kask takmadılar ve 3. turda saçım tekere dolaştı ve koptu. Sonra hastaneye geldik ve çok zor ameliyatlar geçirdim. Yerimden kalkamıyordum ama şimdi kalkabiliyorum” şeklinde konuştu.

Go-kart faciası! Eğlenmek için bindi, saçı tekere dolanınca dehşeti yaşadı! Kafa derisi...

"O AN ÇOK ACI ÇEKTİM"

Olay anını anlatan 15 yaşındaki Aljanabad, çok acı çektiğini vurgulayarak, “O an acı ve şok hissettim, şoktan dolayı ağlayamadım bile. Sadece bağırıyordum ve hastaneye geldikten sonra olayı idrak etmeye başladım” dedi.

Eve gitmek istediğini belirten genç kız, “İyileşeceğim ve saçımın düzeleceği günü bekliyorum. Eve gitmek istiyorum, evimi çok özledim. Sonra da sevdiklerimi ziyaret etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Go-kart faciası! Eğlenmek için bindi, saçı tekere dolanınca dehşeti yaşadı! Kafa derisi...

"HAVA SICAK DEDİLER, KASK TAKMADILAR"

Gerekli tedbirlerin alınmadığını iddia eden Aljanabad, “Çok hata yaptıklarını düşünüyorum. Böyle tehlikeli bir durum olduğunu bilsem hiç binmezdim. Neden takmadıklarını sorduğumuzda da ‘hava sıcak olduğu için takmadık’ dediler” ifadelerini kullandı.

Lara Aljanabad’ın tedavisi sürerken, önünde ise zorlu ameliyatlar olduğu aktarıldı.

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet10 Eylül 2023 17:41

Go kartlarda özellikle kemer ve kask kimseye takın diye uyarıda bulunmuyorlar. Oyun grupları da önlemler yetersiz. Kimse kontrol etmiyor. Bir arkadasimin kaburgalari kırılmistı go kartlarda. Kaska falan zaten taktirmiyirlar çık saçma. Hiç bir yetkili mercide denetlemiyor.

Sonraki Haber Yükleniyor...