Tgrt Haber

Google'ın deprem notu şaşkınlığa sebep oldu

23 Kasım 2022 10:42 - Güncelleme : 23 Kasım 2022 11:00
Google'ın deprem notu şaşkınlığa sebep oldu

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Google'ın bilgilendirme sayfasında paylaşılan bilgi notunda, depremden etkilenen ülkeler arasında Birleşik Krallık ve Ukrayna'yı eklemesi kullanıcılar şaşırttı.

Merkez üssü Düzce​'nin Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin Google'ın bilgilendirme sayfasında depremin İstanbul​, Ankara ve İzmir gibi çevre illerin yanı sıra Bulgaristan, Kıbrıs, Yunanistan, Romanya, Birleşik Krallık ve Ukrayna'yı da etkilediği öne sürüldü. 

Google'ın bu bildirimi sonrası sosyal meyda kulanıcıları konu ile ilgili çok sayıda paylaşım yaptı. 

Google’ın ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu’nu (USGS) kaynak göstererek, merkez üssü Düzce’nin Gölyaka ilçesi olan 5.9 büyüklüğündeki depreme ilişkin yayınladığı bilgi notunda şu ifadeler yer aldı:

"6.1 büyüklüğünde deprem​. Etkilenen ülkeler: Bulgaristan, Kıbrıs, Türkiye, Yunanistan, Romanya, Birleşik Krallık ve Ukrayna 04:08"

Google'ın deprem notu şaşkınlığa sebep oldu

Bu bilgi notu, depremin İngiltere'yi de etkilediği iddiası nedeniyle Twitter’da en çok konuşulanlar arasına girdi. 

 

 

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...