Tgrt Haber

Göreve iade yolu kapanıyor

06 Şubat 2014 19:10
Göreve iade yolu kapanıyor

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını içeren yasa teklifinde, görevden alınan polisler ve tüm kamu görevlileri için kötü haber var.

22 maddelik kanun değişikliği teklifinin 18. maddesinde 'İdari Yargılama Usulü Kanunun 27’inci maddesinin 2 numaralı fıkrası'na ekleme yapıldı. Buna göre; görevden alınan kamu görevlilerinin eski görev yerlerine dönmelerinin önüne geçilecek. Teklif yasalaşırsa 17 Aralık Operasyonu sonrası görevden alınan başta polisler olmak üzere kamu görevlileri İdare Mahkemelerine yürütmenin durdurulması istemiyle dava açsa bile eklenen bu madde nedeniyle durdurma kararı verilemeyecek.
POLİSLER GER DÖNÜŞ DAVASI AÇMIŞTI
17 Aralık operasyonları sonrası binlerce polisin görev yeri değişmişti. Polisler de atamalarla ilgili İdare Mahkemelerine dava açarak yürütmenin durdurulması kararı aldırdı. Ancak mahkeme kararı olmasına rağmen geri dönüşe izin verilmemişti.
TAZMİNAT DAVASI DEVLETE AÇILACAK
Yasa teklifinin 19’uncu maddesinde ise mahkeme kararını uygulamayan idari personele tazminat davası açılamayacak. Polisler mahkeme kararı uygulanmadığı için tazminat davalarını sadece devlete açabilecek.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...