Tgrt Haber

Yakalanan Yeşil Sol Parti adayı Ayten Dönmez'in kardeşi de ‘Gri’ listede aranıyor

26 Nisan 2023 15:17 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 15:22
Yakalanan Yeşil Sol Parti adayı Ayten Dönmez'in kardeşi de ‘Gri’ listede aranıyor

İstanbul’da bölücü terör örgütü PKK/KCK‘ya yönelik soruşturması çerçevesinde yakalanan Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Ayten Dönmez’in, kardeşi Selami Kitir’in de "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan ‘Gri‘ kategoride arandığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Yeşil Sol Partisi Kocaeli milletvekili adayı Ayten Dönmez'in illegal yollarla yurt dışına çıkarak PKK/KCK’nın kırsal alan yapılanmasına katıldığı, siyasi/ideolojik veya silahlı eğitim aldıktan sonra yine illegal yollarla yurt içine geldiği tespit edildi. Dönmez, emniyet güçleri tarafından sabah saatlerinde Üsküdar​'da yakalandı. Terörle Mücadele Şubesinde sorguya alınan Dönmez’in emniyetteki sorgusu sürerken, birinci derecede yakınlarıyla ilgili sıcak bir bilgiye daha ulaşıldı.

BİR KARDEŞİ 'GRİ' KATEGORİDE ARANIYOR

Hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan kaydı bulunan ve PKK’nın Suriye ve Irak‘taki terör kamplarında eğitim gören Dönmez’in, kardeşi Selami Kitir’in de örgütün kırsal kadrosunda yer aldığı ortaya çıktı.

Yakalanan Yeşil Sol Parti adayı Ayten Dönmez'in kardeşi de ‘Gri’ listede aranıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Terör Arananlar Listesi”nde 500 bin lira ödülle 'Gri' kategoride yer alan Kitir’in, Suriye ve Irak’taki PKK kamplarında çok sayıda silahlı faaliyette yer aldığı ileri sürüldü.

DİĞER KARDEŞİ PKK'DAN TUTUKLU

Yeşil Sol Partili Dönmez’in bir başka kardeşi A.K.’nin de yine PKK’nın kırsal kadroları arasında bulunduğu, örgütün yurt dışı yapılanmasında faaliyet gösterdiği iddiasıyla geçmiş dönemlerde yapılan operasyonda yakalanıp tutuklandığı bilgisi elde edildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...