Tgrt Haber

Gri kategoride aranan FETÖ'cü Zekeriye Cerit yakalandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Haziran 2023 16:36 - Güncelleme : 17 Haziran 2023 16:49

Son dakika haberi: FETÖ mensuplarının yurt dışına firar etme arayışında oldukları bilgisini alan ekipler, gri kategoride aranan FETÖ yöneticisi Zekeriye Cerit'i kıskıvrak yakaladı. Cerit’in İstanbul'da terör örgütünün Marmara Bölgesindeki tüm finans ve para aklama trafiğinde yer aldığı tespit edildi.

Yurt içinde terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.  Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğünce yürütülen operasyonda, gri kategoride aranan FETÖ'cü Zekeriye Cerit yakalandı.

PARA AKLAMA TRAFİĞİNİ YÖNETTİĞİ TESPİT EDİLDİ

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre, Cerit’in İstanbul​'da terör örgütünün Marmara Bölgesindeki tüm finans ve para aklama trafiğinde yer aldığı tespit edildi.

Cerit’in yine örgüt içerisinde bulunduğu önceki yıllarda Trabzon ve Van’da ise örgütün finans yapılanmalarında görev aldığı ortaya çıktı.

ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYALE EL KONULDU

Öte yandan, örgütün adalet yapılanmasında faaliyet gösteren ve bu nedenle 2017 yılından beri aranan Y.T. ile bu şahsın firari olarak saklanmasına yardım ettiği değerlendirilen A.C. isimli şüpheli yakalandı.

Y.T.’nin Anayasa Mahkemesinde idari personel olarak görev yaparken, A.C.’nin ise Adliyede İdari İşler Müdürü olarak görev yaparken ihraç edildikleri kaydedildi.

Gri kategoride aranan FETÖ'cü Zekeriye Cerit yakalandı

Yapılan 2 ayrı operasyonda yakalanan şüphelilerin yanı sıra, 1 adet sahte kimlik ile 3 bin 300 dolar, 180 avro ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...