Tgrt Haber

Gülen'in 'altın nesli' ABD'de eğitildi!

06 Ağustos 2016 11:19
Gülen'in 'altın nesli' ABD'de eğitildi!

FETÖ elebaşı Gülen’in özel talimatıyla ‘Altın Nesil’ olarak yetiştirilen isimlerin Amerika’da eğitim aldıkları ortaya çıktı. Cuntacı Binbaşı Mehmet Murat Çelebioğlu’ndan sonra Kurmay Albay Bünyamin Tuner’in de ABD Kara Harp Okulu’nda eğitildiği belirlendi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbecilerin Whatsapp yazışmaları ortaya çıkmıştı. Whatsapp yazışmalarında adı geçen Binbaşı Mehmet Murat Çelebioğlu'nun, Kuleli Askeri Lisesi'ndeki eğitiminin ardından ABD'nin dünyaca ünlü Kara Harp Okulu West Point Asker Akademisinden mezun olmuştu. Darbeci Binbaşı Çelebioğlu'ndan sonra, Genel Kurmay ikinci başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in Özel Kalem Müdürü darbeci Kurmay Albay Bünyamin Tuner'in deWest Point Asker Akademisinden mezun olduğu ortaya çıktı. Hulusi Akar'ın FETÖ üyesi yaveri Yarbay Levent Türkkan da ifadelerinde Tuner'in de FETÖ üyesi olduğunu itiraf etmişti.

WEST POINT MEZUNU 10. TÜRK SUBAYI

Kuleli Askeri Lisesi'ni birincilikle bitiren Tuner, 1998 yılında West Point Asker Akademisi'nden mezun oldu. “West Point'in mezun 10.Türk Subay” olan Tuner'den bir yıl sonra da Çelebioğlu West Point'ten mezun olan “11.Türk Subay” olarak kayıtlara geçti. Uzun Yıllar Brüksel'de NATO karargâhında görev alan Tuner'in adı, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın ifadelerinde ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın yaveri Piyade Yarbay Levent Türkkan'ın ifadelerinde darbenin organizatörleri arasında geçmişti. Birçok Avrupa ve Asya ülkesinden her yıl askeri lise mezunu bir veya iki öğrenciyi kabul edip eğitim veren West Point Asker Akademisinden bugüne kadar 15 Türk Subayı mezun oldu. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...