Tgrt Haber

Güney Koreli sanatçıdan duygulandıran çizim: Kahramanmaraş depremiyle 'Ayla’yı hatırlattı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
11 Şubat 2023 11:40 - Güncelleme : 11 Şubat 2023 12:14
Güney Koreli sanatçıdan duygulandıran çizim: Kahramanmaraş depremiyle 'Ayla’yı hatırlattı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremde her saat bilanço ağırlaşıyor. Türkiye ve tüm dünyanın hüzne boğulduğu deprem felaketinde arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Birçok ülkeden deprem bölgelerine yardım ekibi gönderilirken Güney Koreli çizerin destek için yaptığı eseri görenleri duygulandırdı. Çizer Myeong Minho 2017 yılında yayınlanan 'Ayla' dizisinden esinlenerek bir çalışma gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem​ felaketinde saatler geçtikçe acı bilanço ağırlaşıyor. Türkiye​'yi hüzne boğan felakette binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep, Adıyaman​, Hatay​, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin üstünden günler geçmesine rağmen umutlar halen tükenmiş değil... Depremden sonra birçok ülkeden destek mesajları gelmiş ardından arama-kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için yüzlerce ekip Türkiye'ye gönderilmişti.

GÜNEY KORELİ SANATÇIDAN DUYGUSAL ÇİZİM

Güney Kore'den de 118 kişilik bir ekip şu anda Hatay'da arama-kurtarma çalışmaları yürütüyor. Güney Koreli çizer Myeong-Minho ise deprem felaketi sonrası nstagram hesabı üzerinden paylaştığı çizim çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

"KARDEŞ ÜLKE TÜRKİYE'MİZİN BAŞI SAĞOLSUN"

Myeong-Minho iki parçalı çiziminin bir tarafında Güney Koreli bir çocuğa yiyecek uzatan Türk askerini çizerken, diğer tarafında ise enkaz altından kurtardığı Türk çocuğuna yiyecek uzatan bir Güney Koreli arama kurtarma ekibi üyesine yer vermiş. Genç çizer paylaşımına düştüğü notta,  "Kardeş ülke Türkiye'mizin başı sağolsun. (Aynı hasarı yaşayan Suriye'ye derin başsağlığı diliyorum)" ifadelerine yer verdi.

AYLA’YI HATIRLATTI

Koreli çizer Myeong Minho ise, Güney Kore’ye yardıma gönderilen tugayın içerisinde yer alan Astsubay Süleyman Dilbirliği ve savaşta ailesini kaybeden minik Ayla'nın hikayesini anlatan filmden esinlenerek bir çalışma gerçekleştirdi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...