Tgrt Haber

Güngör Arslan cinayeti: Katilin mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Ekim 2022 13:51 - Güncelleme : 10 Ekim 2022 14:04
Güngör Arslan cinayeti: Katilin mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı

Kocaeli’de bir internet haber sitesinin imtiyaz sahibi gazeteci Güngör Arslan’ın öldürülmesine ilişkin davada katil Ramazan Özkan’ın mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı. Özkan’ın ofise giderken  ‘Öldürmek için değil, korkutmak amacıyla gittim’ dediği öğrenildi.

19 Şubat 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırı neticesinde Ses Kocaeli​ Gazetesi İmtiyaz Sahibi Güngör Arslan hayatını kaybetti. Olaydan kısa bir süre sonra Arslan’ı öldüren Ramazan Özkan, olaydan birkaç saat sonra yakalanarak tutuklandı. Yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 10 kişi tutuklanırken 4 kişi ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

ERSİN KURT: ADİL YARGILANMAK İSTİYORUM

Kocaeli 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya duruşmaya tutuklu sanıklar, taraf avukatları aileler katıldı. Savunma yapan sanık Ersin Kurt, “Hakkımda hiçbir somut delil olmamasına rağmen bu kadar süre tutukluyum. Olay günü ailemle vakit geçiriyordum, yerim belliydi. Bir kişiyle konuşmam yok. 8 aydır, 'Acaba birine imalı bir şey mi söyledim?' diye düşünüyorum ancak böyle bir şey yok. Birini korumak için aramızda bir kan bağı ya da dostluk olması lazım ancak o da yok. Ben sadece adil yargılanmak istiyorum. Aileme ve çevreme de söyledim. Hakkımda çıkan ya da çıkacak herhangi bir delil yok. Bir kişinin ölmesi sadece kendisinin ölmesi değildir, eşinin ölmesi, çocuğunun ölmesi, ailesinin ölmesidir. Benim gazeteciyi öldürtmem hayatın olağan akışına uygun mudur? Bunca süre cezaevindeyim, hakkımda birçok iftira atıldı. Benim saklayacak, gizleyecek hiçbir şeyim yok. Cinayetle alakalı bir bilgim ve ilgim yok. 'Senin yüzünden' deniliyor benim yüzümdense neden benim haberim yok? Ben bir hukukçuyum ve hukuk kuralları gereği adil yargılanmak istiyorum" dedi.  

Güngör Arslan cinayeti: Katilin mahkemede verdiği ifade ortaya çıktı

KATİL RAMAZAN ÖZKAN: KORKUTMA AMAÇLI GİTTİM

Güngör Arslan’ı öldüren Ramazan Özkan ise olay yerine Güngör Arslan’ı öldürmeye değil korkutmak amacıyla gittiğini söylerken ‘Pişmanım’ dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek tahliye ve beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...