Tgrt Haber

Son dakika! Günlerdir yanan Yunanistan'a Türkiye'den destek! 2 uçak 1 helikopter gönderilecek

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
21 Temmuz 2023 18:02 - Güncelleme : 21 Temmuz 2023 19:09
Son dakika! Günlerdir yanan Yunanistan'a Türkiye'den destek! 2 uçak 1 helikopter gönderilecek

Son dakika haberi: Yunanistan günlerdir orman yangınlarıyla boğuşuyor. Rodos Adası'ndaki yangın henüz kontrol altına alınamazken Türkiye'den komşuya 2 adet uçak ve 1 adet helikopter gönderme kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı​ Orman Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı 2 adet yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri Yunanistan’a gönderilecek.

Etkili manevra kabiliyetlerine sahip amfibik uçaklar ile yerli ve milli imkanlarla üretilen yangın söndürme helikopteri, Yunanistan’daki orman yangınlarına müdahalede komşudaki yangınların söndürülmesine yardımcı olacak.  

"ETKİLİ MANEVRAYA SAHİP" 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü envanterine kayıtlı 2 adet yangın söndürme uçağı ve 1 adet yangın söndürme helikopteri uçuş ekipleriyle birlikte Yunanistan’a gönderilecek.  

Etkili manevra kabiliyetlerine sahip amfibik uçaklar ile yerli ve milli imkanlarla üretilen yangın söndürme helikopteri, Yunanistan’daki orman yangınlarına müdahalede komşu ülkede kullanılacak" denildi. 

https://twitter.com/iletisim/status/1682403526754828295

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...