Tgrt Haber

Hain darbe girişimine siper olan kahramanlar o geceyi anlattı: 7 yıl sonra ilk kez köprüdeyim

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
15 Temmuz 2023 11:28 - Güncelleme : 15 Temmuz 2023 15:35

15 Temmuz gecesi FETÖ tanklarını İstanbul ve Ankara’da yürütürken kalplerindeki vatan ve millet aşkıyla kendini siper etti. O gecenin tanıkları hain darbe girişiminin gecesinin TGRT Haber'de anlattı.

Türkiye​, 15 Temmuz​ 2016’da bir kez daha hain bir darbe​ girişimiyle ihanete uğradı. Türk halkının canını siper ettiği darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. Darbe gecesi sokağa dökülen bazı kahramanlar TGRT Haber’e konuştu. TGRT Haber’den Özay Erad, darbe girişiminin en kanlı yaşandığı yerlerden biri olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde ve muhabir Derya Efe ise darbenin sembol yerlerinden biri olan Saraçhane’de o kahramanlarla konuştu. 

EN GENÇ GAZİ ANLATTI: ÖLDÜRMEK İÇİN TARADILAR 

Darbe gecesinin en genç gazilerinden Adviyye Gül İsmailoğlu, o geceyi anlattı: “14 yaşındaydım. Aile olarak Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine sokağa çıktık. Her şeye hazırlıklıydık, abdestlerimizi alıp helalleşerek çıktık. Asker kılığına girmiş hainlerle karşılaştık. Ellerinde sadece bayram olan insanlar asker kışlaya diyerek bağırıyordu. Bizim için asker kutsaldır. Askerimizle konuşmak istedim, bizim askerimiz olamayacağını anladım. İnsanları öldürmek için buradaydılar. İlk önce ayaklarımızdan vurdular. Biz üstlerine gitmeye devam ettik. Korkmayacağımızı anlayınca öldürmek için taramaya başladılar. İnanılabilecek gibi değil. İçimizdeki sadece vatan ve millet sevgisi bunu yaptırabilir. Sırtımdan vuruldum, plastik mermidir sandım. G-3 mermi ile vuruldum, sol kolumdan girip akciğerime hasar verip sırtımdan çıkmış.” 

İLK KEZ KÖPRÜDEYİM 

15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Üsküdar’daki evinden gelen vatandaşlardan olan Hakan Keleş, 7 yıldan beri köprüden sadece bir kez geçti. Bu kez de TGRT Haber için geldi. O gün yaşadıklarını Özay Erad’a anlatan keleş, şunları söyledi: “2 kez mecburiyetten geçtim, buraya ilk kez geldim. Çok kötü şeyler yaşadık, hatırlamak istemiyorum. 30 kişi yürürken mermiyle havaya atış yapıyordu hainler. Askerin elinde bayrak olan bir kişiye ateş edeceğini asla düşünemezdim. Ayağa kalktık, daha çok ateş ettiler. Yaralıya müdahale ederken sağ bacağımdan vuruldum. Kimse beni alamadı oradan, abim bir şekilde buldu. Tanımadığımız bir arabaya binip gittik. 

MERMİ HALEN ŞAH DAMARINDA

O karanlık gecede gazi olan İsmail Acur, o gece canını hiçe saydı. Saraçhaneye gelen ve o gecenin canlı tanıklarından Acur, o geceyi şöyle anlattı: “Saraçhaneye geldim. Çok kötüydü, yaralı vatandaşlar vardı. Sürekli belediyenin üzerinden ateş ediyorlar. Eşim telefon etti, konuşurken vuruldum. Gözüm kararmıştı, baktım kan. Gözümden vuruldum. Dengemi kaybettim, öldü diye bayrak örtmüşler. Bir gözümü verdim, isabet eden mermi şah damarına yakın, çok riskli olduğu için çıkaramıyorlar. Ağrı kesiciler ile duruyorum.”

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...