Tgrt Haber

Terör hedefleri bir bir vuruluyor... Hain saldırı sonrası 32 terörist öldürüldü

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
13 Ocak 2024 10:30 - Güncelleme : 13 Ocak 2024 15:11

Son dakika haberi: Pençe-Kilit harekatı bölgesinde 9 askerimizin şehit düşmesi sonrası Türk F-16 Kuzey Irak'taki terör hedefleri vurmak için peş peşe havalandı. Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'na bağlı F-16'lar bölgede terör yuvalarına bombardıman yağdırdı. Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde bir çok hedef imha edilirken öldürülen terörist sayısı 32'ye yükseldi.

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak tarihinde çıkan çatışmalarda 9 askerimizin şehit düştüğünü duyurdu. 

Kuzey Irak​'taki bir üs bölgesine sızma girişimi sonrası çıkan çatışmada 4 askerimiz yaralandı.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 32 OLDU

Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki terörist saldırısının ardından 23 terörist Irak’ın kuzeyinde, 9 PKK/YPG’li terörist ise Suriye​'nin kuzeyinde etkisiz hale getirildi. Böylece öldürülen terörist sayısı 32'ye yükseldi.

23 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki terörist saldırısının ardından Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 23'e yükseldiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Harekat bölgesindeki terörist saldırısının ardından Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 23'e yükseldi." ifadesi kullanıldı.

TERÖR YUVALARINA BOMBARDIMAN  

MSB'den yapılan açıklamada, komandolar operasyonlarını aralıksız sürdürürken F-16'lar da bölgedeki terör noktalarını vurmaya başladı. 

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı üssünden peş peşe havalanan F-16'lar bölgedeki terör hedeflerini imha etmek üzere bombardıman yağdırdı.  

29 HEDEF İMHA EDİLDİ

MSB yaptğı bir diğer açıklamada ise şu ifadelere yer verdi:

Irak kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara ve Kandil bölgeleri ile Suriye kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 13 Ocak 2024 saat 00.30’da Hava Harekâtları icra edilmiş, icra edilen Hava Harekâtları ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerinde bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan 29 hedef imha edilmiştir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...