Tgrt Haber

Hainler Ankara'yı kana bulayacaktı!

09 Ekim 2016 07:42
Hainler Ankara'yı kana bulayacaktı!

Ölen teröristlerin Ankara Garı patlamasının yıl dönümü olan 10 Ekim’de eylem gerçekleştirmek için hazırlık yaptıkları tahmin ediliyor.

Diyarbakır’dan bir vatandaşın yaptığı ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Ankara Haymana yolunun 30. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde, 2 teröristin bombalı araç ile eylem hazırlığı yaptıklarını tespit etti. Dün saat 06.00 sularında polisler biri kadın 2 teröristin yakalanması için düğmeye bastı. Çiftliğin etrafını saran polisin ‘teslim ol’ çağrısı üzerine yakalanacaklarını anlayan teröristler kendilerini patlattı. Bombalı saldırıda kullanılması amaçlanan ve kulübenin önüne park edilmiş araç da patlamanın etkisiyle kullanılamaz hâle geldi. 

BAYRAKLI KAMUFLAJ
Söz konusu araçta teröristlerin dikkat çekmemek ve kendilerini kamufle etmek amacıyla arka cama astıkları bir Türk Bayrağı da görüldü. Olay yerinde delil arayan polis, teröristlere ait kıyafet, ceset ve doku parçaları topladı. Aramalarda çok sayıda çelik bilyelere ve kadın teröriste ait çantaya da rastlandı. PKK bağlantılı olduğu tespit edilen Bingöl doğumlu Harun Aslan’ın kimliği ve Mahide Ataş adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı bulundu. Arslan’ın uzun süreden beri kayıp olduğu belirtildi. Ailesi tarafından emniyete bulunması için başvuru olduğu öğrenilen Arslan’ın bir süredir polis tarafından arandığı kaydedildi. Emniyet yetkilileri, ihbarda 3. teröristin de olduğu bilgisi üzerine, eşkali tespit edilen bu şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Teröristlerin, 10 Ekim 2015’te 107 kişinin öldüğü Ankara Garı’ndaki canlı bomba saldırısının yıl dönümünde eylem gerçekleştirecekleri tahmin ediliyordu. Operasyonun düzenlendiği yerin yakınında bulunan at çiftliği işletmecisi Ayşe Aldemir, olay anını şu şekilde anlattı: Daha önce bu şahısları görmedim. Hiç şüpheli bir durum gözümüze ilişmedi. Böyle bir şey olsaydı derhal görevlilere iletirdik. Patlama çok şiddetliydi. İki defa duyuldu. Epey bir süre çatışma sesleri duyuldu.

Hainler Ankara'yı kana bulayacaktı!

“OPERASYON BAŞARILI”
Operasyonun ardından olay yerine gelen Ankara Valisi Ercan Topaca, “Kullanılan materyaller, planlanma şekli itibarıyla PKK’yı işaret ediyor. 200 kg amonyum nitrat ve 2 kalıp plastik patlayıcı ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın dikkati ile emniyet güçlerimizin titiz çalışmaları sonucunda muhtemel bir faciadan dönülmüştür” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, “Bu operasyonu emniyet güçlerimiz takip etti ve nihayetinde Ankara’ya yönelik planlanan bir eylemi engellediler. Başarılı bir operasyon. Bölgemizde bu terör belasından en kısa sürede kurtulmuş olacağız” şeklinde konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de, “Devlet terör örgütü mensuplarından arınmaya başladıkça, görüyorsunuz, ihbarlar sağlıklı değerlendirilerek netice alınabiliyor. Bugünkü patlamanın engellenmesi, kendilerini patlatmaları bunun bir sonucudur. Emin olun FETÖ, devletin içinden ayıklandıkça, bunlara karşı çok başarılı operasyonlar yapılıyor’ diye konuştu.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...