Tgrt Haber

Bakan Fidan'dan 15 Temmuz vurgusu: 'Dünyayı FETÖ'ye dar etmeye devam edeceğiz'

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
15 Temmuz 2023 11:48 - Güncelleme : 15 Temmuz 2023 13:42
Bakan Fidan'dan 15 Temmuz vurgusu: 'Dünyayı FETÖ'ye dar etmeye devam edeceğiz'

Son dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezya'da Cakarta Büyükelçiliği'nde 15 Temmuz anma töreninde çarpıcı açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz'da milletin çelik iradesinin ihanet örgütünü tarihin çöplüğüne attığını belirten Fidan, "Birçok ülkede faaliyet yürüten oluşumlarını kapattırdık. Dünyayı FETÖ'ye dar etmeye devam edeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, ASEAN​ toplantısına katılmak üzere geldiği Endonezya​'nın başkenti Cakarta'da Endonezya Savunma Bakanı Prabowo Subianto ile görüştü. 

Cakarta Büyükelçiliği'ndeki 15 Temmuz anma töreninde konuşan Fidan, "15 Temmuz'da devletimize boyun eğdirmek için son hamlelerini yaptılar. Ancak Miletimiz çelik iradesiyle bu ihanet örgütünü tarihin çöplüğüne attı. Bu terör ve organize suç örgütü yapılanmasının Türkiye'deki belini kırdık. Başta MİT olamk üzere birçok kurumumuzun çabasıyla  zemin buldukları diğer ülkelerdeki faaliyetlerini de sona erdirdik" dedi.

"DÜNYAYI FETÖ'YE DAR ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

FETÖ'nün artık sinsice yürüttükleri faaliyetlere sahip olmadığının altını çizen Fidan, "Birçok ülkede sivil toplum örgütü yada başka isimlerle faaliyet yürüten oluşumlarını kapattırdık. Bugün buradan ilan etmek istiyorum yeni dönemde de dostlarımızla etkin iş birliği içinde dünyayı FETÖ'ye dar etmeye devam edeceğiz. Bu doğrultuda yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın birbiriyle iltisak halinde olmaları çok önemli" diye konuştu.

Fidan konuşmasında şöyle devam etti:

"Terörle mücadelemiz sadece FETÖ'yle sınırlı değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi terörün her türüyle amasız, amansız mücadelemiz bizim kırmızı çizgimizdir. İster PKK ister YPG ister deaş ister DHKPC olsun devletimizin ve  milletimizin güvenliğine kast eden terör örgütleriyle mücadelemiz temel önceliğimizdir. Dik duruşumuz ve artan stratejik kaabiliyetlerimizle ülkemizi terörizmin belasından kurtarmaya kararlıyız. Bu düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kutlu olsun."

MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Dışişleri Bakanlığı görevine getirildikten sonra diplomasi trafiğini sürdüren Fidan, Cakarta’da yapılan toplantıda Fidan, mevkidaşı Antony Blinken ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Fidan ve Blinken, söz konusu temasta 11-12 Temmuz’da yapılan NATO Zirvesi’nde alınan kararlar görüşüldü. Aynı zamanda birçok isimle de ikili görüşmelerine devam etti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...