Tgrt Haber

Hakan Fidan Çinli mevkidaşı Wang Yi ile telefonda görüştü

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Ekim 2023 16:56 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 20:24
Hakan Fidan Çinli mevkidaşı Wang Yi ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın telefon diplomasisi sürüyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan​, Çin​ Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ve Filistin’deki gelişmeler ile İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ele alındı.

HAKAN FİDAN​'IN MEVKİDAŞLARIYLA TEMASLARI SÜRÜYOR

İsrail-Hamas savaşının bir an önce son bulması için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi devam ediyor. En başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok isim kritik temaslarını sürdürmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da son Mısır-Türkiye ilişkileri ve Filistin​ meselesini görüşmek için Mısır'a gitti.

Bakan Fidan çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Kahire Havalimanı'nda Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Mohamed Zazou ve Kahire Büyükelçisi Salih Mutlu Şen tarafından karşılandı.

Daha önce Dışişleri Bakanlığı tarafından Bakan Fidan'ın, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin davetine icabetle 13-14 Ekim tarihlerinde Mısır'a resmi ziyarette bulunacağı bildirilmişti.

Hakan Fidan Çinli mevkidaşı Wang Yi ile telefonda görüştü

WANG Yİ'NİN DE TELEFON DİPLOMASİSİ SÜRÜYOR

Çin​ Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Wang, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de telefonda görüştü. Wang, görüşmede, Çin​'in sivillere zarar veren, uluslararası hukuku ihlal eden tüm eylemlere karşı olduğunu ve bunları kınadığını ifade ederek, "Kimse güvenliğini masum sivillere zarar vererek sağlayamaz." ifadesini kullandı.

İsrail-Filistin çatışmasının kontrolden çıkma tehlikesi taşıdığına işaret eden Wang, askeri seçeneğin bir çıkış yolu olmadığını, şiddete şiddetle karşılık vermenin yalnızca "fasit döngü" yaratacağını vurguladı. Wang, taraflar arasında ateşkes sağlanmasının ve gerilimin düşürülerek insani bir felaketin önlenmesinin en önemli öncelik olduğuna işaret etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...