Tgrt Haber

Hakkari’de dağlardaki teröristlere ‘teslim ol’ bildirisi atıldı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
08 Kasım 2022 07:47 - Güncelleme : 08 Kasım 2022 07:52
Hakkari’de dağlardaki teröristlere ‘teslim ol’ bildirisi atıldı

Hakkari’de terör örgütüne yönelik operasyonda PKK mensuplarının teslim olması amacıyla güvenlik güçleri 2 ayrı bildiri attı. Bildiride örgüt mensuplarının ailelerine kavuşma anları yer alırken pişmanlık yasasına dikkat çekildi. 

Türkiye’nin terörle mücadelesi büyük bir kararlılıkla sürüyor.  Terör örgütüne yaptığı başarılı operasyonla gerek yurt içinde gerek ise yurt dışında büyük bir darbe indiren askerlerimiz  terörü ülke gündeminde çıkarmayı amaçlıyor. Başarılı  operasyonların yanı sıra bir taraftan PKK’lılara teslim olmaları yönünde faaliyet gösteren güvenlik güçleri​ bildiri bırakmaya başladı.

BİLDİRİ DAĞITILDI

Güvenlik güçleri tarafından teröristlerin teslim olmaları için barınma alanlarına, geçiş güzergahlarına, kırsal alanlar gibi birçok bölgeye bildiri bırakıyor. Son olarak Hakkari'nin Çukurca ilçesinde helikopterle dağlara bildiri atılıp, PKK​'lı teröristlere 'Teslim olun' çağrısı yapıldı. Teslim olan PKK'lıların ailelerine kavuşma anlarının yer aldığı Kürtçe ve Türkçe basılan 2 ayrı bildiride, pişmanlık yasasına dikkat çekildi.

Hakkari’de dağlardaki teröristlere ‘teslim ol’ bildirisi atıldı

“AİLENE SARIL”

'Gerçeklerin farkında ol' başlıklı bildiride ayrıca şu ifadeler yer aldı:

"Liderlerin seni bırakıp kendi canlarını düşünerek kaçtı. Annen sana sarılsın! Gözyaşları artık son bulsun! Ailelerine kavuşan arkadaşların gibi sen de ailene kavuş. Gençliğini seni kullananlara heba etme. Ölüm korkusuyla yaşamak yerine, ailene kavuş, huzur içinde yaşa."

Hakkari’de dağlardaki teröristlere ‘teslim ol’ bildirisi atıldı

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...