Tgrt Haber

Hakkari'de terör örgütüne ait silah ve mühhimmat ele geçirildi

24 Nisan 2017 10:46
Hakkari'de terör örgütüne ait silah ve mühhimmat ele geçirildi

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, silah, çok sayıda mühimmat ve el yapımı patlayıcı malzeme ele geçirildi.

Hakkari'de düzenlenen operasyonda silah ile çok  sayıda mühimmat ve el yapımı patlayıcı malzeme ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince  terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine  yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Merkez Ceylanlı köyü eski Doğanlı mezrası kırsalında teröristlere ait  malzemelerin saklandığına dair bilgi üzerine bölgede arama yapıldığı kaydedilen  açıklamada, şu ifadeler yer aldı:"İlimiz merkez Ceylanlı köyü eski Doğanlı mezrası kırsal alanında 22  Nisan'da yapılan arama ve tarama faaliyeti neticesinde, bir AK-47 kalaşnikof  marka uzun namlulu silah ve buna ait bir şarjör, 83 uçaksavar mühimmatı, 182 PKS  biksi mühimmatı, 250 metre (2X0,75) ebatında patlayıcı düzeneklerde kullanıldığı  değerlendirilen kablo, 24 büyük pil (5'li düzenek halinde) ve bir akü ele  geçirilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...