Tgrt Haber

Haluk Levent BM adımı! Gazze'ye yardım için kolları sıvadı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Şubat 2024 19:53 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 19:55
Haluk Levent BM adımı! Gazze'ye yardım için kolları sıvadı 

AHBAP Derneği Başkanı ve müzisyen Haluk Levent, BM Küresel iletişim departmanı Sosyal Yardım Başkanı Maher Nasser ile Birleşmiş Milletler'de görüşme gerçekleştirdi. Levent, Gazze'ye yapılacak yardımlar için plan geliştirmeye karar verdiklerini duyurdu. 

İsrail'in ablukası altındaki Gazze​ için Türkiye'den özel adımlar gelmeye  devam ediyor. Kahramanmaraş depremlerinde elini taşın altına koyan AHBAP​ Derneği Başkanı ve müzisyen Haluk Levent​, Gazze'ye yardım için Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ile iş birliği yaptıklarını duyurdu.

BM​'nin 9-10 Mayıs’ta Nairobideki Sivil Toplum Konferansı'nda konuşma yapması beklenen Levent, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: 

"Ve Birleşmiş Milletlerdeyim.

BM Küresel iletişim departmanı Sosyal Yardım Başkanı Maher Nasser ile buluştuk.

Gazze’ye yardım için UNRWA​ ile birlikte plan geliştirmeye karar verdik.

Ayrıca BM nin 9-10 Mayıs’ta Nairobideki Sivil Toplum Konferansında konuşacağım." 

UNRWA NEDİR? 

BM üyesi devletlerin gönüllü katkılarıyla finanse edilen UNRWA, faaliyetlerine başladığı 1950'den bu yana Filistinli mültecilere gıda, sağlık, eğitim ve barınak gibi insani yardımları sağlayan ana kuruluş konumunda bulunuyor.  Ajans, 5,9 milyon Filistinli mülteciye destek sağlıyor.

UNRWA, yaklaşık 74 yıldır Filistinlilerin yaralarını sarmaya çalışırken bu süreçte tesisleri defalarca İsrail tarafından vuruldu, tonlarca gıda ve ilaç yok edildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...