Tgrt Haber

Haşemalı diye havuza alınmamıştı! Valilik harekete geçti: 2 kişi gözaltına alındı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Temmuz 2024 22:30 - Güncelleme : 28 Temmuz 2024 23:42

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bir kadın haşema ile havuza girmek isteyince site yönetiminde yetkili olan bir şahıs karşı çıktı. Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada olayla ilgili inceleme başlatılırken 2 kişi gözaltına alındı. 

İhlas Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Akçakoca​ Akevler Plajı civarındaki bir sitede gerçekleşen olayda bölgede mülk sahibi olan M.A. isimli kadın, sitenin ortak kullanımındaki havuza haşema ile girmek istedi. Ancak site​ çalışanı ve yönetimi, M.A.'ya haşema ile havuza girmesinin yasak olduğunu söyledi. 

"HAŞEMA İLE GİRMEK YASAK"

M.A. ise site sakini olduğunu ve havuzdan çıkmayacağını belirterek, yaşananları kameraya çekip sosyal medyada paylaştı. Görüntüde A.K., Meral Algün’ün haşema ile havuza girmesinin yasak olduğunu söylerken, “Buranın kuralı var" dedi. Daha sonra havuzun yanına gelen güvenlik görevlisi de "Buraya haşema ile girmek yasak" dedi.  

Haşemalı diye havuza alınmamıştı! Valilik harekete geçti: 2 kişi gözaltına alındı  - 1. Resim

İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

Düzce Valiliği, haşema ile havuza girme yasağı ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. 

Haşemalı diye havuza alınmamıştı! Valilik harekete geçti: 2 kişi gözaltına alındı  - 2. Resim

Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada iki kişinin gözaltına alındığı belirtilirken şu ifadelere yer verildi:

"Akçakoca ilçemizde özel bir sitede yaşanan tesettür mayo/haşema ile havuza giren vatandaşımıza müdahale edilmesiyle ilgili sosyal medyada yayımlanan görüntüler üzerine kamuoyunun aydınlatılması gereği hasıl olmuştur. Haberde yer alan kadın vatandaşımızın Ayazlı Mahallesi'ndeki bir sitede yazlığının olduğu, 24.07.2024 günü saat 18.30 sıralarında siteye ait ortak havuza tesettürlü olduğu için haşema ile girdiği ve bir müddet sonra site görevlisi ile site yöneticisinin yanına gelerek haşema ile havuza girmesinin yasak olduğunu, site yönetiminin aldığı karar nedeniyle sadece mayo veya şort ile havuza girilebileceğini, havuza haşema ile girmesi durumunda havuzu kapatacakları ifadeleri üzerine kadın vatandaşımızın site görevlisi ve site yöneticisinden şikayetçi olduğu tespit edilmiştir. Konu hakkında şüphelilerin alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığınca gözaltı kararı verilmiştir. Ayrıca valiliğimizce de ayrımcılık içeren bu konu hakkında inceleme başlatılmıştır” denildi.

AK PARTİ'DEN DURUMA TEPKİ 

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, haşema ile havuza alınmama olayına tepki göstererek, “Okulda, işte, sokakta, evde, denizde ya da havuzda kadın ne giyeceğine kendi karar verir” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hakan 29 Temmuz 2024 03:43

Böyle ayrımcılık yapanlar en ağır şekilde cezalandirilmalidir

Hakan28 Temmuz 2024 23:49

İşte adalet işte düzen sevindim karara

Sonraki Haber Yükleniyor...