Tgrt Haber

Hastane çetesinin savcıyı makamında tehdit ettiği anlar ortaya çıktı! "İçeridekini çıkarabildiğin kadar erken çıkar!"

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Tgrthaber.com
11 Ekim 2024 10:05 - Güncelleme : 11 Ekim 2024 16:24
Hastane çetesinin savcıyı makamında tehdit ettiği anlar ortaya çıktı! "İçeridekini çıkarabildiğin kadar erken çıkar!"

Türkiye'yi sarsacak olayın detayları kan dondurdu. Hastanelere çöken sağlık çetelerinin 8 bin TL alabilmek için 12 bebeği ölüme sürüklediği iddia edildi. Aralarında doktor ve hemşirelerin de bulunduğu çetenin sağlıklı bebekleri yoğun bakıma alarak ailelerden haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. Öte yandan hastane çetesinin konuyla ilgili soruşturma yürüten savcıyı makamında tehdit ettiği anlar paylaşıldı.

Hastanelerin yenidoğan ünitelerine çöken sağlık çeteleri Türkiye​'yi ayağa kaldırdı. Bir annenin şikayetiyle ortaya çıkan korkunç olayın detayları kan dondurdu. Haksız kazanç​ elde etmek isteyen aralarında hemşire ve doktorların da bulunduğu çete, iddiaya göre 12 bebeği ölüme sürükledi. Çetenin günlük 8 bin TL için sağlıklı bebekleri yoğun bakıma aldıkları, hatta anlaşmalı oldukları hastaneleri bu yöntemle doldurdukları ortaya çıktı. Gazeteci Emrullah Erdinç​, skandalın detaylarını katıldığı kanalında anlatarak isyan etti. 

Öte yandan hastane çetesinin soruşturmayı yürüten savcıyı makamında ailesiyle tehdit ettiği görüntüler de ortaya çıktı. 

ANNENİN ŞİKAYETİ HER ŞEY ORTAYA ÇIKARDI 

İstanbul merkezli bir hastane çetesi haksız kazanç sağlamak uğruna masum bebeklerin ölümüne neden oldu. Aralarında doktorların ve hemşirelerin olduğu çete 12 bebeğin ölümüne neden oldu.

Skandal olay, yeni doğum yapan bir annenin, bebeğinin 14 gündür kendisine gösterilmediği, süt bile veremediği iddiasıyla şikayetçi olması üzerine ortaya çıktı.

Bir anne "Doğum yaptım süt vermek istiyorum. 14 gün boyunca hastaneye gittim ve göremedim. Benim çocuğum sağlıklıydı bütün doğum aşamalarında. Sonra birden bire fenalaştı denildi ve yoğun bakıma alındı." diye belirtti.

Söz konusu ihbarı incelemeye alan Mali Şube Müdürü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri; yaptığı araştırmalar sonucu korkunç gerçeği ortaya çıkardı.Hastane çetesi 8 bin TL için 12 bebeği ölüme sürüklemiş! Türkiye'yi sarsacak görüntüler: 'Bebeğin fişini çek

8 BİN TL İÇİN BEBEKLERİ ÖLDÜRMÜŞLER 

Özellikle sağlık çalışanlarının içinde olduğu bir çete ortaya çıkartıldı. Habertük canlı yayınına katılan gazeteci Emrullah Erdinç; söz konusu çetenin yoğun bakım üniteleri dolsun diye, günlüğü sadece 8 bin TL'ye fatura edebilmek için 14 gün boyunca, hastanelerde yatmaması gereken bebekleri hastanede yatırdığı ve akabinde 1 milyarın üzerinde haksız kazanç elde ettiğini belirlendiğini anlattı.

1 milyar kazanabilmek için 12 bebeğin ihmalle ölümüne yol açtıkları raporla ortaya çıktığını belirten Erdinç, "14 gün boyunca o süre içerisinde yeni doğan bebekleri yoğun bakım ünitesinde bekletiyorlar, bu birinci aşama" dedi.

Çete üyelerinin sonrasında ise yoğun bakım ünitesi dolsun diye anlaşmalı oldukları belli başlı hastaneler ve 112'deki bazı personeli de ayarladıklarını belirten Erdinç, içinde malzemeleri eksik olan hastanelerin bile çeteyle anlaşmalı oldukları için yoğun bakım ünitelerini doldurduklarını söyledi.

Yakınlardaki daha donanımlı hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin bomboş kaldığına dikkat çeken Erdinç, çeteyle ilişkili 112 personellerinin de soruşturma kapsamında tutuklandığını açıkladı.Hastane çetesi 8 bin TL için 12 bebeği ölüme sürüklemiş! Türkiye'yi sarsacak görüntüler: 'Bebeğin fişini çek

"BEBEĞİN FİŞİNİ ÇEK"

Erdinç, detayları şu sözlerle aktardı;

"Mesela 23 yaşında bir hemşire yardımcısı var. Diyor ki 'Ben ne yapacağım? İçeride 9 tane bebek var. Aileleri yoğun bakım ünitesi önünde bekliyor. Bu bebeklerden birine bir şey olursA ne yapacağım?' diyor.

Çete üyelerinden bir başkası 'Bir şey olursa doktoru ararsın" diyor. Sonrasında da doktoru arıyor. 'Kaya bebek fenalaştı, ne yapacağım?' diyor. Diyorlar ki 'Ex olursa fişi çek.'

Gerçekten bu kadar mı ya? Doktor olarak evden kalkıp neden gelmiyorsunuz? Evleri de çok yakın bu arada. 

Hastanelerin hepsi belli, çoğu İstanbul'da. Çorlu ve Tekirdağ'da da var. Başka şehirlerde de olabileceği ihtimali üzerine özellikle bebek ölümlerini şimdi inceliyorlar."Hastane çetesi 8 bin TL için 12 bebeği ölüme sürüklemiş! Türkiye'yi sarsacak görüntüler: 'Bebeğin fişini çek

"GÖRÜNTÜLER O KADAR KÖTÜ Kİ"

YouTube kanalında; söz konusu skandala ait video kayıtlarını ve ses kayıtlarını da paylaşan Erdinç, "Ben video ve ses kayıtlarını sansürsüz izledim. O kadar kötü ki,... Psikolojinizi bozacak şekilde. Para için, sosyal bozulmanın nerelere kadar geldiğini en acı şekilde ortaya koyuyor" dedi.

SAVCIYI MAKAMINDA TEHDİT ETTİ: İÇRDEKİLERİ SAL 

Gazeteci Emrullah Erdinç, 12 bebeğin ölümünden sorumlu çete hakkında soruşturma yürüten savcının makamında tehdit edildiği anlar paylaştı. Videoda yer alan kişinin savcıya, "Senden bir şey rica edeceğim. İçerdekini çıkarabildiğin erken çıkar, sal gitsin. Senin attığın adımdan, ailenden her şeyden haberdarlar" dediği ortaya çıktı. 

GÖZALTINA ALINDI 

Büyükçekmece Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında çete üyelerinin yanı sıra savcıyı tehdit eden şahıs da gözaltına alındı.

 

 

 

Kaynak: Tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe11 Ekim 2024 10:34

Bu nasıl bir acımasızlık böyle canım babalarımızın kızlarımızın sağlığını düşünüyorlar mı hiç bu kadar kötülük olur mu

Sonraki Haber Yükleniyor...