Tgrt Haber

Hastaneden gönderilen 9 aylık hamile kadın banyoda doğum yaptı iddiası! Yalanlama geldi: Israrla evine gidip gelmek istemiştir

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Temmuz 2022 10:52 - Güncelleme : 17 Temmuz 2022 11:15
Hastaneden gönderilen 9 aylık hamile kadın banyoda doğum yaptı iddiası! Yalanlama geldi: Israrla evine gidip gelmek istemiştir

Fatih'te geçtiğimiz perşembe günü sancılarının gelmesi üzerine hastaneye giden kadın, doktorun kendisine "kalk git" dediğini iddia etti. Doğumun banyoda gerçekleştiğini ileri süren anneye hastaneden ise yalanlama geldi. Hastaneden yapılan açıklamada, "Kadın doğum ekibi yatış önermiş ancak hasta yatmayı kabul etmemiş, hastaneden ayrılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Fatih'teki Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde geçtiğimiz gün iddiaya göre, sancıları tutan 9 aylık hamile​ Nigar Kahraman doğum kontrolleri yaptırdığı hastaneye gitti. Eşi ile birlikte gittiği hastanenin aciline başvuran kadın, hastanedeki görevliye doğum sancısının tuttuğunu söyledi. Ancak burada kendisine işlem yapılmadığını ve kendisine yönelik hakaretler edildiğini ileri süren Kahraman, evine gitti.

İddiaya göre evinde fenalaşan hamile kadın, banyoda doğum yaptı. Eşinin ambulansı aramasıyla hastaneye kaldırılan kadın ve bebeği gözetim altına alındı. Anne Kahraman ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan anne Nigar Kahraman, “Sabah 07.20’de hastaneye girdik. Sonra acilde kayıt yaptırdık, doğumhaneye götürdüler beni. Orada muayene ettiler, ’doğum başlamadı’ dediler. Ondan sonra doktor ’kalk git’ dedi. ’İki saat sonra geri gelin’ dedi. Eşim taksi tuttu eve geldim. Çocuk banyoda doğdu. Sancım vardı, kasıklarım ağrıyordu. Doğum belli ediyordu, söylüyorum, ’doğumun başlamadı’ diyor. ’Bir de niye Haseki’ye gitmedin, Çapa’ya gitmedin’ diye bağırıyorlar bana azarlıyorlar doğumhanede ilgilenmiyorlar. Çocuk banyoda doğdu. O anda çok kötüydüm, çocuklarımın da psikolojisi bozuldu. Ondan sonra eşim ve eltilerim ambulans çağırdı. Ambulans ile Çapa’ya geldik. Burada ilgilendiler, çocuğun durumu iyi. Bir de insanı dışlıyorlar, cahil diyorlar. Cahille uğraşmak zor diyorlar, ağladım sürekli” ifadesini kullandı.

Hastaneden gönderilen 9 aylık hamile kadın banyoda doğum yaptı iddiası! Yalanlama geldi: Israrla evine gidip gelmek istemiştir

Diğer çocuklarının orada doğduğunu belirten baba Hasan Kahraman, “2 bin 750 lira para ödeyecektik. İşlemleri yaptırdım, olay bu şekilde oldu. Bezmialem Hastanesi’nden şikayetçiyim. 3 tane çocuğum orada oldu. Psikolojimiz bozuldu yani. Ayakta zor duruyoruz. Gerekenin yapılmasını istiyorum” dedi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

İddiaların ardından hastaneden açıklama geldi. İlgili iddiaların yalanlandığı açıklamada, "Hasta gebelik sancısı nedeniyle acile müracaat etmiş, normal miadında gebelik olduğu, doğum travayının başladığı söylenmiştir. Cihaza bağlanarak takibi yapılmış ve kadın doğum ekibi yatış önermiş ancak hasta yatmayı kabul etmemiştir. 2 saat sonra tekrar muayene edileceği söylenmesine rağmen ısrarla evine gidip gelmek istemiştir. Muhtemel bu mükerrer doğum sürecinin daha hızlı olabileceğini tahmin edemeyip ikamet yerine yakınlığı nedeniyle ısrarla iki saat sonraki muayene uyarısına uymadan hastaneden ayrılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Gergerli18 Temmuz 2022 18:53

Doktorların genel huyu aşağılayıp gönderirler birşey oluncada yalanla sorsan Doktorlar şiddet görüyor

Sonraki Haber Yükleniyor...