Tgrt Haber

Son dakika: Taburcu olan Binali Yıldırım'dan hastane çıkışı ilk açıklama: 2 kaburga kırığım var, müdahale edilemiyor

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
27 Ekim 2022 12:00 - Güncelleme : 27 Ekim 2022 14:38
Son dakika: Taburcu olan Binali Yıldırım'dan hastane çıkışı ilk açıklama: 2 kaburga kırığım var, müdahale edilemiyor

Son dakika haberi: Azerbaycan'da geçirdiği trafik kazası sonrası İstanbul'a getirilen Binali Yıldırım, tedavi gördüğü Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden tabucu edildi. Hastane çıkışı sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Yıldırım, "Başımda cerrahı müdahaleyi gerektiren bir kesik vardı. 2 defa ameliyat gerektirdi. Köprücük kemiği iman tahtasından ayrılmıştı. 2 kaburga kırığım var" diye konuştu. Yıldırım'ın ailesine ve Türk halkına teşekkür ettiği sırada duygusal anlar yaşaması dikkat çekti.

Azerbaycan​'da trafik kazasında yaralanan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım​, tedavi gördüğü Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden tabucu edildi. Hastane çıkışında sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Binali Yıldırım ağır bir kaza geçirdiğini ve tedavisinin sürdüğünü belirtti. Yıldırım'ın konuşma sırasında zaman zaman duygulanması gözlerden kaçmadı.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başlıkları:

"Bundan tam bir hafta önce 20 Ekim'de Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kardeş Azerbaycan'a çeşitli açılışlar sebebiyle yaptığı günübirlik ziyarete gitmiştik. Dönüş yolunda aracımız kaza yaptı. Birkaç 

'AĞIR BİR KAZA GEÇİRDİK'

Birkaç takla attık, ağır bir kaza geçirdik. Hamd olsun, rabbimize şükrediyoruz. Kazanın büyüklüğüne, boyutuna göre elde ettiğimiz sonuç; rabbim sakladı, korudu. Milletimizin, eşimizin, dostumuzun duası bizim bu kazadan sağ çıkmamıza vesile oldu.

Kaza sonucu başımda cerrahi müdahaleyi gerektiren bir kesik vardı. 2 sefer ameliyat gerektirdi. Ayrıca köprücük kemiği iman tahtasından ayrılmıştı, bu da bir operasyonla düzeltildi. 2 kaburga kırığım var, buna yönelik herhangi bir işlem yapılamıyor. Bunlar da zaman içerisinde iyileşecek. Ayrıca vücudumun çeşitli yerlerinde kas ezikleri ve hasarlar var.

Bir hafta içerisinde ilk müdahale Azerbaycan'da yapıldı. O sürede cumhurbaşkanımızın doktorları refakat etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Azerbaycan'da yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulans uçakla memleketimize geldik. Çam ve Sakura'da daha kapsamlı tedavilere devam ettik.

ERDOĞAN VE ALİYEV'E TEŞEKKÜR

Özellikle kazanın ilk olduğu andan itibaren çok yakın ilgi ve desteğini gördüğüm Azerbaycan'ın Cumhurbaşkanı Aliyev'e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca kaza ile beraber her anımı, her tedavi safhasını büyük titizlikle takip eden, her gün birkaç sefer aramak suretiyle doktorlarımızdan rapor alan değerli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan​'a şükranlarımı sunuyorum.

'3 KİŞİNİN İSMİNDEN BAHSETMEM GEREK'

Tabii bir dizi tedavi ameliyetları var. Çok insanın emeği var ama 3 kişinin isminden bahsetmem gerekiyor. Kafamdaki cerrahi müdahaleyi yapan Ömer Özkan hocamıza, Perçin Hanım'a yaptıkları bu operasyonlar için şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca köprücük kemiğinin yerine yerleştirilmesinde yine dünyaca ünlü, aynı zamanda Cumhurbaşkanımızın da doktorluğunu yapmış Mehmet Demirhan hocamıza ve ekibine de teşekkür etmek isterim. Bundan sonra tedavimiz evden devam edecek, ihtiyaç olursa hekimlerimiz gerekli katkıyı sağlayacaklar.

Son dakika: Taburcu olan Binali Yıldırım'dan hastane çıkışı ilk açıklama: 2 kaburga kırığım var, müdahale edilemiyor

AİLESİNE VE TÜRK HALKIA TEŞEKKÜR EDERKEN DUYGULANDI

Özel teşekkürüm, kazanın olduğu andan itibaren süratle Azerbaycan'a gelen ailem, eşim Semiha Hanıma, çocuklarım Bahar Büşra, Erkam ve Bülent'e ve bütün aileme, bu zor süreçte gösterdikleri destek ve dayanışmadan dolayı teşekkür ediyorum.

Olayın başından bu ana kadar gece gündüz, her türlü zorluklara rağmen bizi ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulunan vatandaşlarımıza, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Milletimize 20 yıldır layık olmak için canla başla çalışıyoruz. Bunların boşa olmadığını yaşadığımız bu talihsiz kazada görmüş olduk. Milletimiz akın akın geldi, dua edebilen dualarını etti. Böyle bir milletin evladı olmanın gururunu bir kez daha yaşadım. Herkese teşekkür ederim."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
MUSA ONAYCI 27 Ekim 2022 23:03

SAYIN BİNALİ BEY HATTA SİZE ABİ DEMEK İSTİYORUM,RABBİM SİZİ KORUMUŞ,İNŞALLAH KISA SÜREDE TAMAMEN TÜM SIKINTILARINIZ GİDER,ALLAHA EMANET OLUN SİZİ SEVEN SAYGI DUYAN BİR VATANDAŞ

Sonraki Haber Yükleniyor...