Tgrt Haber

Hatay'da 700 yıllık kilise depremle yıkıldı! Sadece çan kulesi ayakta kaldı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Şubat 2023 09:26 - Güncelleme : 20 Şubat 2023 09:31

Son dakika haberi: Hatay’da bulunan ve yaklaşık 700 yıllık olarak bilenen Meryem Ana Ortodoks Kilisesi depremde ağır hasar gördü. Yıkılan kilisen sadece çan kulesi ayakta kalırken kilisenin 2020 yılında restore edildiği öğrenildi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Depremin en çok etkilediği illerden biri olan Hatay’da yıkılan binaların sayısı ise oldukça fazla. Yıkılanlardan birisi de Hatay​ Antakya Tokaçlı köyünde bulunan ve tarihi yaklaşık 700 yıllık olduğu tahmin edilen Meryem Ana Ortodoks Kilisesi. Depremde yıkılan kilisenin çan kulesinin ayakta kaldığı görüldü. Öte yandan kilisenin 2020 yılında restore edildiği öğrenildi.

TARİHİ OLDUĞU İÇİN MÜDAHALE EDİLEMİYOR

Meryem Ana Ortodoks Kilisesi Papazı Musa Papaz, “Kilisemizin 700 yıllık bir tarihi var, yaklaşık 100 aile bu köyde yaşıyor. Kilisemiz 3 sene önce restore oldu ama maalesef deprem çok şiddetliydi ve kilise yıkıldı. Bazı evlerimiz yıkıldı ama Allah'a şükür bir can kaybımız yok. Kilisemizin tarihi çok eski, yaklaşık 700 yıllık. Dedelerimiz, karşıki dağlardan katırlar üzerinde taşları taşıyarak bu kiliseyi yapmışlar. Bazı değerli eşyalarımız enkazın altında duruyor, yetkililerden bu konuda yardımcı olmalarını istiyoruz. Kilisemiz tarihi eser sayıldığı için biz müdahale edemiyoruz” dedi.

Hatay'da 700 yıllık kilise depremle yıkıldı! Sadece çan kulesi ayakta kaldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...