Tgrt Haber

Hatay'da apartmanda yaşamaya korkan depremzedeler parkta konaklıyor

01 Mart 2023 09:48 - Güncelleme : 01 Mart 2023 10:07
Hatay'da apartmanda yaşamaya korkan depremzedeler parkta konaklıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adana'da yaşayan vatandaşlar evlerine girmeye korkuyor. Adanalılar, parkta ve karavanda konaklıyor.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depreminin ardındanHatay​'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerde Adana​'da 13 bina yıkılırken yüzlerce kişi hayatını kaybetti.Adana'da depremden korkan vatandaşlar evlerine girmeye korkarken, dışarda kalmaya başladılar. Merkez park ve karavanlar, Adanalıların evi haline geldi.

Çadırda kalan Ahmet Aydın (61), "Çok büyük bir korku hissettik. 04.17'de derin uykudaydık. Asansöre bindik, öyle indik. Aslında binilmez ama bindik ne yapalım. 22 gündür dışarıdayız, 10 gün arabada kaldık. Şimdi çadırda kalıyoruz. Buradan Cumhurbaşkanımıza selam söylüyorum, Allah devlete zeval vermesin, Allah başımızdan eksik etmesin" dedi.

Arkadaşından aldığı karavanda konaklayan Şafak Ceren (32), "Depremin çok uzun süre sürmesi aslında bizim için yıkıcı olma ihtimalini ortaya çıkardı. Tam bitti derken ikincisine yakalandık, o sebeple daha da ürkütücü oldu. Artık evimize rahat giremez hale geldik depremler sayesinde. Bir yakınımızdan karavan desteği alabildik, burada konaklıyoruz" diye konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...