Tgrt Haber

Hatay'da depremin 286. gününde ceset çıktı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
19 Kasım 2023 14:30 - Güncelleme : 19 Kasım 2023 14:41

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma uğrayan depremin üzerinden 286 gün geçti. Depremin 286'ncı gününde ise kahreden haber Hatay'dan geldi. Kırıkhan'da bir yapının en üst katında depremden bu yana kayıp olduğu düşünülen ceset çıktı.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde enkaz kaldırma çalışmasında, depremin 286'ncı gününde ceset çıktı. 

6 Şubat gecesi meydana gelen depremde Nuriye Civelek Caddesi'nde bulunan 3 katlı bir binanın en üst katı, depremde yıkıldı. Bugün enkaz kaldırma çalışmaları kapsamında ev sahipleri tarafından yapılan kontrollerde; çöken duvarların altında bir ceset bulundu.

Durumun 112 acil çağrı merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine AFAD ve polis ekibi sevk edildi. Gelen polis ekipleri, binada çalışma yaptı. Yapılan incelemelerin ardından ceset, kimlik tespiti için morga kaldırıldı.

DEPREMDEN BU YANA KAYIP! 

Cesedin kimliği yapılan DNA çalışmalarıyla sonuç kazanacak. Cesedin depremden bu yana haber alınamayan ve binanın en üst katında yaşayan bir vatandaşa ait olduğu tahmin ediliyor. Öte yandan, kayıp olarak aranan şahsın yakınları tarafından birçok yerde arandığı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...