Tgrt Haber

Hatay'da sahipsiz 193 ceset! DNA eşleşmesi yapılamadı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Şubat 2024 14:59 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 15:08

Asrın felaketinde Antakya ve Defne ilçelerinde 193 cesedin DNA eşleşmesi yapılamadığından yakınlarına teslim edilemediği açıklandı.

Hatay​ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında önemli açıklamalar yapıldı. Hatay​ Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Hatay​'ın  Antakya ve Defne​ ilçelerinde 17 bin 615 insanın vefat ettiğini söyleyerek 193 cesedin DNA eşleşmesi yapılamadığından yakınlarına teslim edilemediği belirtti. 

Çelikkol, “6 Şubat ve sonrasında meydana gelen depremlerden en çok etkilenen ilimiz Hatay​ olmuştur. Hatay​ Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan çalışmalar sonucunda Deprem​ Suçları Soruşturma Bürosunda 22 bin 581 soruşturma dosyası açılmıştır. Yapılan inceleme ve tespitler sonucunda bina bazlı değerlendirilerek birleştirmeler yapıldıktan sonra 3 bin 522 dosyaya dönüştürülmüştür. Hatay​ il merkezinde 17 bin 615 insanımız deprem​ nedeniyle vefat etmiştir” dedi.Hatay'da sahipsiz 193 ceset! DNA eşleşmesi yapılamadı - 1. Resim

“DNA ÖRNEĞİ ALINDI AMA EŞLEŞME YAPILAMADI”

Deprem​ sonrası yakınlarından haber alamayan vatandaşlara DNA örneği vermeleri çağrısında bulunan Başsavcı Çelikkol, “Bu kapsamda yapılan ölüm işlemleri neticesinde ilk etapta 2 bin 18 kişinin kimlik bilgileri tespit edilememişti. Ancak gerçekleştirilen tahkikatlar neticesinde biyolojik örnek veren 708 kişiyle birlikte yapılan inceleme, tanık beyanları, DNA, parmak izi ve fotoğraf eşlemesiyle bin 825 kişinin kimlik tespiti yapılarak, yakınlarına teslim edilmiştir. Vücut bütünlüğü bozulmamış ve vücut bütünlüğü bozulmuş 193 cenazenin DNA örnekleri alınmış, ancak eşleşme yapılamadığından yakınlarına teslim edilememiştir. Depremde Hatay’da yakınlarına ulaşamayan ve DNA örneği veremeyen kişiler eğer varsa, ilgili kişilerin ikamet ettikleri en yakın adliyeye başvurarak DNA incelemesi ve biyolojik örnek alınması için müracaat etmeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...