Tgrt Haber

Son dakika! Hatay'ın Defne ilçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 Şubat 2023 18:57 - Güncelleme : 23 Şubat 2023 19:42

Son dakika haberi: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) yaptığı paylaşıma göre Hatay'ın Defne ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın geçtiği verilere göre deprem saat 18:53'te yerin 9.76 km altında gerçekleşti.

Kahramanmaraş​ merkezli büyük depremden etkilenen Hatay​'da artçı sallantılar devam ediyor. AFAD​, Hatay'ın Defne ilçesinde saat 18.53'de 5 büyüklüğünde deprem​ meydana geldiğini açıkladı. Deprem, 9,76 kilometre derinlikte oldu. Depremin ardından herhangi bir yıkılma veya çökme bilgisine ulaşılmadı. Vatandaşlar depremin ardından bulundukları çadırlardan ve tehlikeli yerlerden güvenli alanlara toplandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sarsıntının ardından ekiplerin saha taramasının sürdüğünü belirterek, "Deprem nedeniyle birkaç hasarlı binanın yıkılması dışında önemli bir durum yok. İlk belirlemelere göre herhangi bir yaralanma ya da enkaz altında kalma durumu da söz konusu değil" dedi.

20 Şubat'ta Hatay Defne'de 6,4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremde 6 kişi yaşamını yitirmişti.

3 DAKİKADA BİR ARTÇI

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ili vuran depremlerle ilgili son gelişmeleri açıklamıştı. AFAD Başkanlığı’nda depremlere ilişkin verileri aktaran Tatar, "Tüm depremlerin sonrasında şu ana kadar 8 bin 550 artçı sarsıntı​ kaydedildi. Yaklaşık 4 ayda kaydetmemiz gereken deprem sayısını 17 gün içerisinde kaydettik. Yaklaşık 3 dakikada bir artçı sarsıntı meydana geliyor. Birçoğu da hissedilecek derecede. Önümüzdeki günlerde de 5 üzerinde artçı sarsıntılar yaşayabiliriz” ifadelerini kullanmıştı.

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1628786512568492035

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...