Tgrt Haber

Hataylı depremzede korku dolu anları anlattı: O geceyi hatırlamak bile istemiyorum

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Şubat 2023 09:21 - Güncelleme : 20 Şubat 2023 09:42

Merkez üssü Kahramanmaraş depremlerinde Hatay'da evleri yıkılan ve Tekirdağ Çorlu'ya gelen depremzede yaşadıkları o korku dolu anları anlattı. O kara geceyi hatırlayınca kötü olduğunu belirten depremzede, "Allah kimseye böyle bir şey göstermesin" dedi.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem tüm Türkiye​'yi hüzne boğdu. Başta merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilde büyük yıkıma neden olan çifte felakette on binlerce kişi hayatını kaybederken binlerce bina yerle bir oldu.  Deprem mağduru binlerce aile, yurdun dört bir yanında çevre il ve ilçelere yerleşmeye devam ediyor.

Depremin en fazla yıkıma neden olduğu Hatay​'dan Tekirdağ Çorlu​'ya tıra yükledikleri eşyalarıyla gelen depremzede aile, yaşadıkları o korku dolu anları anlattı.  Depremden eşi ve çocuklarıyla sağ kurtulduklarını ifade eden Hataylı depremzede 6 çocuk annesi Gülnur Serap Şahin, eşyalarını toplayıp apar topar Çorlu’ya geldiklerini ve kalabilecekleri bir eve yerleşmek için yetkili makamlara başvuracaklarını söyledi.

"O GECEYİ HATIRLAYINCA KÖTÜ OLUYORUM"

Yaşadıkları korku ve panik anlarını anlatan Şahin, "O anları hatırlamak bile istemiyorum. Deprem​ anında bir oğlum kaçarken düşüp yaralandı. Çok kötüydü, o geceden beri eve giremedik. Sürekli çadırlarda yatıp kalktık. Yani o geceyi hatırlayınca çok kötü oluyorum. Yuvamızı terk ettik, çıktık yola Çorlu’ya geldik, iş imkanları açısından burayı tercih ettik. Burada yeni bir hayata adım atmaya çalışacağız. Allah kimseye böyle bir şey göstermesin. Hepimizin başı sağ olsun. Devletimiz, milletimiz var olsun" diye konuştu.

Depremzede aile, kalabilecekleri ev bulana kadar tır dorsesinde konaklayacaklarını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...