Tgrt Haber

Hava bunaltacak! 40 derece üstü ve toz taşınımı uyarısı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
04 Haziran 2024 06:54 - Güncelleme : 04 Haziran 2024 06:55
Hava bunaltacak! 40 derece üstü ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji, yurt geneli için yüksek sıcaklık alarmı verdi. Bazı bölgelerde sıcaklıkların 40 derecenin üzerine çıkması beklenirken, bunaltıcı havaya toz taşınımı da eşlik edecek... İşte son hava tahminleri İstanbul, Ankara ve İzmir 4 Haziran 2024 hava durumu...

Türkiye​ oldukça sıcak bir hava dalgasının etkisi altında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü​ tarafından yayımlanan son hava durumu tahmin raporlarına göre yurt genelinde cuma gününe kadar sıcak hava bunaltmaya devam edecek.

Hava bunaltacak! 40 derece üstü ve toz taşınımı uyarısı - 1. Resim

Uzman meteorologların yaptığı değerlendirmelere, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu​'nun bazı illerinde termometreler 40 derecenin üzerinde sıcaklıklara işaret edecek. Bazı bölgeler ise Afrika üzerinden gelen hafif toz taşınımının etkisine girecek.

Hava bunaltacak! 40 derece üstü ve toz taşınımı uyarısı - 2. Resim

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, sıcak havanın cuma gününe kadar mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üstünde seyredeceğini söyledi. Özellikle güney bölgelere dikkat çeken Çelik, "Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar yer yer 40 derecenin üzerine çıkacak" ifadelerini kullandı.

Çelik, özellikle öğle saatlerinde kronik rahatsızlığı olanlara ve yaşlılara, dışarıya çıkmamaları veya tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Hava bunaltacak! 40 derece üstü ve toz taşınımı uyarısı - 3. Resim

Güneşe çıkmak zorunda olan vatandaşların koruyucu krem, şemsiye ya da şapka gibi önlemler almasında da fayda var.

Bölgesel olarak hafif bir çöl tozu taşınımı ihtimali olduğunu da belirten Çelik, "Ege ve İç Anadolu'nun batısında bugün ve yarın çok az da olsa bir toz taşınımı ihtimali var" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR HAVA DURUMU

Tahminlere göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava sıcaklığı bugün 30 derecenin üzerinde seyredecek. Ankara'daki en yüksek sıcaklığın 32-33 derecelerde seyretmesi, hafta sonunda ise 28-29 dereceye düşmesi bekleniyor.

Tahminlere göre İstanbul'da en yüksek sıcaklıklar bugün 30-31 dereceler civarında olacak. İzmir ise daha bunaltıcı günlernden geçiyor. Şehirde sıcaklıkların önümüzdeki günlerde 34 ile 36 derece arasında hissedilmesi bekleniyor.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...