Tgrt Haber

Hava ve deniz ulaşımına sis engeli

02 Ocak 2023 09:45 - Güncelleme : 02 Ocak 2023 12:17
Hava ve deniz ulaşımına sis engeli

İstanbul'da 2023'ün ilk iş gününde sabahın erken saatlerinde sis etkili olurken hava ulaşımında da aksamalar yaşanıyor. Çanakkale Boğazı'nda ise yoğun sis nedeniyle çift yönlü olarak transit gemi geçişleri kapatıldı. Sisin etkisini kaybetmesinin ardından gemi trafiğinin normale döneceği belirtildi.

İstanbul’da gece saatlerinden itibaren etkili olan sis​ nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanında seferlerde aksama yaşandı. Pistte uçakların kalkışları kontrollü şekilde sağlanırken, inişlerde ise uçaklar farklı meydanlara yönlendiriliyor.

"GÖRÜŞ MESAFESİ AZALDI"

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sisin görüş mesafesini azaltması nedeniyle, 05.45 itibari ile pist önce iniş sonra 06.20'de kalkış trafiğine kapatılmıştır. 07.20'de kalkışlar kontrollü bir şekilde başlamış, inişler halen yedek meydanlara divert etmektedir. Saat 10.00'da operasyonun normalleşmesi beklenmektedir”

ÇANAKKALE'DE GEMİ GEÇİSİ KAPATILDI

Sabaha karşı boğaz açıklarında etkisini artıran sis, denizdeki görüş mesafesinin düşmesine neden oldu.

Çanakkale Boğazı​ Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğünce, kuzey ve güneyden girecek gemilerin kaptanları telsizle uyarılarak, boğazın 05.30 itibarıyla çift yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldığı duyuruldu.

Sisin etkisini kaybetmesinin ardından gemi trafiğinin normale döneceği belirtildi.

Yerel feribot seferleri ise sürüyor.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...