Havaalanı yaylaları şenlendirdi
Giresun’un Dereli ilçesi Belediye Başkanı Zeki Şenikoğlu: “Ordu-Giresun Havaalanı'nın açılmasıyla yaylalardaki doluluk oranı yüzde yüze yaklaştı”
Ordu-Giresun Havaalanı'nın açılmasıyla Doğu Karadeniz yaylalarında turizm canlanması oldu. Her yıl yaz aylarında düzenlenen yayla festivallerinde bu yıl turist akını ile konaklama ve restoranlarda yüzde yüzlük doluluk oranlarına ulaşıldı.
27. Kümbet Yayla Festivali öncesi bilgilendirme toplantısı düzenleyen Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, yaşanan terör olayları ve Soma faciası nedeniyle 3 yıldır festival yapamadıklarını belirterek bu yıl Kümbet Yayla Festivali'ni gerçekleştireceklerini söyledi.
Yayla severlerin ciddi taleplerde bulunduklarını ifade eden Şenlikoğlu, “İnşallah bir aksilik olmazsa 22-23 Temmuz tarihlerinde 27. Kümbet Yaylası Festivali'ni gerçekleştireceğiz. Bizler hemşehrilerimizi ve gelen misafirlerimizi özledik. Onlar da kümbeti ve festivali özlediler, inşallah hasret gidereceğiz” dedi.
Karadeniz'in kalkınması ve tanıtılması için festivallerin önemli bir misyon üstlendiğini kaydeden Şenlikoğlu şöyle devam etti:
“Festivalimiz bu bölgenin kalkınmasında çok büyük misyon üstleniyor. Bizleri önceki festivallere göre sevindiren olaylar da var. Daha önce havaalanı açılmamıştı. Şimdi havaalanımız açıldı, yollarımız da inşaat hali devam etmekte ama her geçen gün bitmeye yakınlaşıyor. Tabi bizi en çok sevindiren yaylalarımızın cazibe merkezi olması. Hem yurt içinden hem yurt dışından çok fazla misafirlerimizin gelmesi ile şuanda Kulakkaya, Kümbet ve diğer bölgelerde yüzde yüzlük doluluk yaşıyoruz. Bu da bizim geleceğe dönük planlarımızın revize edilmesi gerektiğini gösteriyor. Şuan bunlarla alakalı olan konumuz yolların biran önce tamamlanması yatak kapasitesi ve restoran sayısının arttırılmasıdır.”
Doğu Karadeniz yaylalarının alt yapı sorunlarının çözülmesi ile güneydeki turizm alanları gibi ekonomik değer oluşturacağını belirten Başkan Şenlikoğlu, “Yol yapım ve diğer çalışmaların önümüzdeki bir iki yıl içinde bunların tamamlanması ile Türkiye’nin güney bölgelerindeki turizm yerleri gibi ekonomik değer oluşturacak. İnşallah önümüzdeki yıllarda Giresun göç veren değil göç alan bir il olacak. Yazın da nüfusunun 3-4 katı yerli ve yabancı turist alan bir bölge olacak. Bu da bölgemizin sosyal yapısının bozulmadan gelişmesini ayrıca ekonomik olarak ivme ve sinerji yakalamamıza vesile olacak” ifadelerini kullandı.