Tgrt Haber

Havai fişek fabrikasında patlama

14 Aralık 2014 17:53
Havai fişek fabrikasında patlama

Sakarya’da bir havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi.

Bugün saat 17.00 sıralarında Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın depo kısmında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama, Akyazı ve Hendek ilçelerinden de duyulurken, patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edilirken, yaralanan 2 işçi ambulansla Adapazarı'na Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Patlama sırasında çöken deponun enkazı altında kalan işçi Yılmaz Şapoğlu ise yaşamını yitirdi. Patlamanın ardından çalışanların yakınları fabrika önüne koştu. Coşkunlar Havai fişek fabrikasında Ramazan ayında atılan topların yanısıra çeşitli havai fişekler de üretiliyor.
Daha önce de patlama meydana gelmişti
İşte 1 Temmuz 2013 tarihli o haber... Sakarya'da havai fişek fabrikası laboratuvarında meydana gelen patlamada, 15 kişi yaralandı. Sakarya'nın Geyve ilçesindeki Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın laboratuvar bölümünde dün saat 14.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle patlama oldu. Buradan yarı mamul deposuna sıçrayan alevler, büyük bir patlamaya neden oldu. Depremi andıran patlamanın etkisiyle, fabrikada da 3 ayrı noktada yangın başladı. Yangına Geyve belediyesinin yanı sıra, Pamukova ve Alifuatpaşa belediyeleri ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri ve Orman İşletmesi'ne bağlı arazözlerle müdahale edildi. Yangının ardından fabrikanın yüzde 80'i yanarak çöktü. Halkın deprem olduğunu sanarak büyük panik yaşadığı ve sokaklara döküldüğü ilçedeki birçok ev ve işyerinin camları kırıldı, iki dükkân da kullanılmaz hale geldi. Olay sırasında fabrikada bulunan bir bekçi ile kırılan camlardan yaralanan 14 vatandaş, hastanede tedavi edildi. Bekçi dışındaki yaralılar taburcu edildi. Hafta sonu nedeniyle fabrikanın çalışmaması büyük bir faciayı önledi.
SABIKALI FABRİKA
Fabrikada 21 Mayıs 2009'daki patlamada 3 işçi yaralanmıştı. Üç ay sonra, fabrikanın sahipleri Abdullah ve Arif Coşkun'un ağabeyi Ali Rıza Coşkun'a ait Hendek'teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'ndaki patlamada 1 kişi ölürken 37 kişi de yaralanmıştı. 29 Eylül 2009'da fitil ünitesinde meydana gelen patlamada da 2 işçinin yaralandığı fabrikada, 11 Şubat 2001'deki patlamada ise bir işçi ölürken 2 işçi de yaralanmıştı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...