Tgrt Haber

Havalimanlarında güvenlik önlemleri artırıldı

20 Şubat 2016 16:15
Havalimanlarında güvenlik önlemleri artırıldı

Ankara ve Diyarbakır'daki bombalı terör saldırılarının ardından havalimanlarında güvenlik önlemleri artırıldı.

 Ankara ve Diyarbakır'daki bombalı terör saldırılarının  ardından güvenlik önlemlerinin artırıldığı Atatürk Havalimanı'nda  ve Sabiha Gökçen havalimanında "K-9" adı  verilen bomba dedektör köpekleri de görev yapıyor. Havalimanlarında polise  destek veren özel güvenlik şirketlerine ait "K-9" bomba dedektör köpekleri, daha  önce valizlerin toplandığı ve dağıtıldığı havalimanının "şut altı" isimli  bölümünde hizmet ederken, iki kentte düzenlenen saldırılar sonrasında ve İstihbaratın kritik bilgileri sonrası terminal  içerisi ve dışında da bomba izi sürüyor.

Polisin, yolcuların kimlik ve pasaportlarını kontrol ettiği  havalimanında K-9 timi de valizleri önlem amaçlı eğitimli köpeklere koklatıyor.Saldırılar nedeniyle güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olduğu  havalimanının dışı ve içinde şüpheli gördüğü kişilerin üstünü arayarak GBT'lerine  bakan polis ekipleri, şüphelendikleri araçlarda da detaylı arama  gerçekleştiriyor.  Öte yandan Atatürk Havalimanı Metrosu girişi önünde  bir taşıma arabası üzerinde unutulan poşet, polisi harekete geçirdi. Uzman ekibin  yaptığı inceleme sonucu poşetin içinde bir yolcuya ait elbiselerin olduğu  anlaşıldı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...