Tgrt Haber

Hayvanları Koruma Derneği Başkanı horoz dövüşü organizatörü çıktı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sabah
11 Haziran 2023 09:14 - Güncelleme : 11 Haziran 2023 09:24
Hayvanları Koruma Derneği Başkanı horoz dövüşü organizatörü çıktı

İstanbul'da ihbar üzerine bir tır garajına yapılan baskın, büyük bir skandalı ortaya çıkardı. Horoz dövüşü için özel bir ringin kurulduğu saptanan garajın sahibinin ise Hayvanları Çevreyi ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı U.İ. olduğu tespit edildi!

İstanbul​'un Sancaktepe​ ilçesinde bir kır garajında hayvan dövüşü organize edildiği ve  kumar oynatıldığı yönünde bir ihbar üzerine harekete geçen polis, yaptığı baskınla büyük bir skandalı su yüzüne çıkardı.

Sabah gazetesinin haberine göre, olay 24 Ocak akşamı meydana geldi. "Hayvan dövüşü yaptırılıyor, bahis oynuyorlar ve kalabalıklar" şeklinde bir ihbar üzerine harekete geçen asayiş ekipleri, iddiaya konu adrese baskın düzenledi. Olay yerine giden ekipler, tır garajını içinde barındıran geniş arsada ellerinde kafeslerle koşan insanlar gördü. İçinde horoz bulunan 6 kafesi muhafaza altına alan polisler, şüphelileri de gözaltına aldı.

DENREK BAŞKANI GARAJIN SAHİBİ ÇIKTI

Polis ekipleri adrese girince horozlar için yapılmış özel bir ring ve ringin etrafında oturma yerlerini görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Yerlerde ise hayvanlara ait tüyler, kan izleri ve alkol şişeleri tespit edildi. Bu sırada kendisini İstanbul Hayvanları Çevreyi ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı olarak tanıtan U.İ., garajın dernek faaliyetlerinde kullanıldığını ileri sürdü. Ancak belge ibraz edemedi. Derneklerinin, mezat denilen özel yetiştirilmiş hayvan sunumu ve açık artırma ile satışının yaptığını söyleyen şahıs, kumar​ oynatma ve yer sağlama iddiasını, "Dernek başkanı olarak böyle bir şeye müsaade etmem, kuruluş amacımıza aykırı" diyerek reddetti.

Hayvanları Koruma Derneği Başkanı horoz dövüşü organizatörü çıktı

HOROZLAR PERİŞAN HALDE

Olay yerinde bulunan diğer şüpheliler horozlara ilgisi olduğunu ve bu nedenle çevre illerden mezata geldiğini, ringde hayvanların sergileneceğini ve hayvanlarında tek bir yara olmadığını öne sürdü. Soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili görüntü kayıtlarını inceledi. Yerlerde horozlara ait tüylerin olduğunun ve yerde kan lekelerinin görüldüğünün altını çizdi.

Olay yerinin mezat olamayacağını ve horoz dövüşü için kullanıldığını kaydeden Başsavcılık 4 şüpheli hakkında dava açtı. İstanbul Hayvanları Çevreyi ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı U.İ.'nin "kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" suçundan 3, diğer 3 şüphelinin ise "Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan 2'şer yıla kadar hapsi istendi.

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...