Tgrt Haber

HDP Eşbaşkanı Serpil Kemalbay dahil 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

09 Şubat 2018 09:07
HDP Eşbaşkanı Serpil Kemalbay dahil 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya üzerinden “Zeytin Dalı Operasyonu"nu protesto bahanesiyle halkı sokağa dökmeye ve çatışma çıkarmaya çalışanlara yönelik soruşturma kapsamında PKK/KCK üyesi 17 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya üzerinden “Zeytin Dalı Operasyonu"nu protesto bahanesiyle halkı sokağa dökmek ve çatışma çıkarmaya çalışanlar hakkında geniş çaplı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında PKK/KCK üyesi 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Emniyet ve jandarma görevlileri tarafından bu sabahtan itibaren operasyon başlatıldı. Gözaltı kararı verilenler arasında HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'ın da  bulunduğu öğrenildi. Zanlılardan Hacer Ö.  Diyarbakır'da, Ahmet K. Antalya'da, Musa P, Onur H, Fadime Ç, Özlem Eylem T, Naci  S. ve Keziban K. ise İstanbul'da gözaltına alındı. HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay'ın da aralarında bulunduğu diğer  zanlılar aranıyor.

 Zanlıların, HDP'nin geçen hafta sonu düzenlediği Kadın Konferansı'nda  Zeytin Dalı Harekatı aleyhinde bildiri okudukları ve açıklamalarda bulundukları  kaydedildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...