Tgrt Haber

Son dakika! HDP'li Semra Güzel ile ilgili yeni gelişme

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
20 Ekim 2022 12:15 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 12:49
Son dakika! HDP'li Semra Güzel ile ilgili yeni gelişme

Son dakika haberi: HDP'li Semra Güzel'in vekilliğinin düşürülmesi için Meclis'te Hazırlık Komisyonu kurulacak. Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanan Güzel'in 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Tutuklu yargılanması devam eden HDPDiyarbakırMilletvekiliSemra Güzel​'in milletvekilliğinin düşürülmesi amacıyla Meclis Adalet Anayasa Karma Komisyonu'nda, Genel Kurul'daki devamsızlık raporunun görüşülmesi için Hazırlık Komisyonu kurulmasına karar verildi.

TERÖRİSTLE FOTOĞRAFLARI ÇIKMIŞTI

HDP Milletvekili Güzel hakkında, 2017 yılında Adıyaman'da terör örgütü PKK​'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Bora ile fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından soruşturma başlatılmıştı.

Son dakika! HDP'li Semra Güzel ile ilgili yeni gelişme

DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMIŞTI

Başsavcılığın talebi üzerine soruşturma kapsamında Güzel'in dokunulmazlığı TBMM tarafından kaldırılmıştı. İfadesi alınmak üzere çıkarılan davetiyeye cevap vermeyen ve adresinde bulunamayan Güzel hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

YURT DIŞINA KAÇARKEN YAKALANMIŞTI

Güzel'in, "terör örgüt üyesi olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlarından 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan eski HDP Milletvekili Leyla Güven'i Diyarbakır'daki evinde sakladığı da ortaya çıkmıştı.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen Semra Güzel, 2 Eylül'de başkası adına düzenlenen sahte kimlikle İstanbul'dan Edirne'ye giderken yakalanmıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...