Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Soylu duyurdu: HDP'li Semra Güzel yakalandı

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
02 Eylül 2022 19:07 - Güncelleme : 03 Eylül 2022 00:50
Son dakika! Bakan Soylu duyurdu: HDP'li Semra Güzel yakalandı

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li eski milletvekili Semra Güzel'in yakalandığını duyurdu. İstanbul emniyeti ve MİT'in ortak yürüttüğü operasyonda sahte pasaport ve göçmen kaçakçısı ile birlikte Edirne'ye giderken yakalanan Güzel'in üzerinden Mehtap Şahan adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Firari Semra Güzel'in tanınmamak için kızıl peruk taktığı anlaşıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ortak operasyonda dokunulmazlığı kaldırılan HDP​ eski milletvekili firari Semra Güzel​ yakalandı. Edirneye giderken yakalanan Güzel'in tanınmamak için sahte kimlik kullandığı ve kızıl peruk taktığı ortaya çıktı.

MİT​ Başkanlığı tarafından yürütülen istihbari çalışmalarda, HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel'in terör örgütü PKK/KCK​ tarafından yasadışı şekilde yurtdışına çıkış arayışında olduğu öğrenildi.

TANINMAMAK İÇİN KIZIL PERUK TAKMIŞ

HDP 27.Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, 'Mehtap Şahan' adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ve perukla Edirne istikametine giderken yakalandı.

Güzel ile birlikte göçmen kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığı ihlallerinden suç kaydı bulunan A. G. Ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan kaydı bulunan F. D. İsimli şahıslar da gözaltına alındı.

Son dakika! Bakan Soylu duyurdu: HDP'li Semra Güzel yakalandı
Firari Semra Güzel'in tanınmamak için kızıl peruk taktığı ortaya çıktı

BAKAN SOYLU ‘ENSELENDİ’ DİYEREK DUYURDU

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'li Güzel'in Edirne'ye giderken yakalandığını açıklayarak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli Göçmen Kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti​'nin başarılı operasyonu ile yakalandı" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1565732858794319876

DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMIŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Adıyaman kırsalında yaptığı operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Boran'ın cep telefonunda, HDP'li milletvekili Semra Güzel ile silahlı ve samimi fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Bu olayın ardından mart ayı başında Semra Güzel'in dokunulmazlığı kaldırılarak "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasından yakalama kararı çıkarılmıştı.

Son dakika! Bakan Soylu duyurdu: HDP'li Semra Güzel yakalandı

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sabri 2 Eylül 2022 21:54

Tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederim. Emeği geçen herkesden Allah razı olsun.

Sonraki Haber Yükleniyor...