Tgrt Haber

HDP'li vekilden AK Parti'ye yönelik skandal sözler: Sonunuz Saddam gibi olacak

19 Ekim 2022 23:05 - Güncelleme : 19 Ekim 2022 23:30
HDP'li vekilden AK Parti'ye yönelik skandal sözler: Sonunuz Saddam gibi olacak

HDP İzmir Vekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, TBMM'de yaptığı konuşma sırasında AK Parti'ye yönelik skandal ifadeler kullandı. Pekgözegü'nün "Sonunuz Saddam gibi olacak" sözlerini duyan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, konuşmanın zapta geçmesini istedi.

TBMM​ Genel Kurulunda, Bartın​'ın Amasra​ ilçesinde 41 madencinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının tüm yönleriyle incelenmesi amacıyla araştırma komisyonu kabul edildi. Görüşmeler sırasında TBMM Genel Kurulu'nda skandal bir olay yaşandı.

AK PARTİ'YE YÖNELİ SKANDAL SÖZLER

HDP İzmir Vekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, Meclis'te yaptığı konuşma sırasında "Saddam'dan bir farkınız kalmadı, sonunuz da öyle olacak" diyerek skandal ifadelere imza attı.  Meclis tutanaklarında da yer alan HDP'li vekilin bu sözlerine AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan sert tepki gösterdi.

"SONUNUZ SADDAM GİBİ OLACAK"

Meclis'te gerilimin oldukça yükseldiği anlar Meclis tutanakların da da yer aldı. İşte Turan ve Pekgözegü'nün arasında geçen diyalog... 

Pekgözegü:"Saddam'dan bir farkınız kalmadı, sonunuz da öyle olacak."

Turan: Söyleyin de zapta geçsin, söyleyin de cevap vereyim. O tehdidinizi geçin, geçin hadi.

"HESABINI GÖRECEKSİNİZ"

Pekgözegü: Geçmiştir herhalde. "Farkınız kalmadı" diyorum.

Başkan: İç Tüzük'ümüze göre Meclis araştırması açılığ açılmaması hususunda sırasıyla siyasi parti gruplarına ve önergelerdeki birinci imza sahiplerine veya onun göstereceği bir diğer imza sahibine söz verilecektir.

Turan: Sayın Başkan, çok özür diliyorum usulü aykırı ama "Saddam gibi olacaksın" diyor hanımefendi. HDP vekili "Saddam'la olacaksın" dedi, hesabını göreceksiniz.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...