Tgrt Haber

Diyarbakır'da HDP'liler evlat nöbetindeki babaya saldırdı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
26 Nisan 2023 17:13 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 17:36

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından oğlu kaçırılan için HDP İl Binası önünde evlat nöbeti tutan baba, HDP'lilerin saldırısına uğradı. Babayı öldüresiye darp eden kişiler daha sonra gazetecilere de saldırdı. Yaşanan o anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

Çocukları eli kanlı terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin, evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor. Diyarbakır​'da çocuğunun dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan baba Celil Begdaş, HDP​'lilerin saldırısına uğradı.

POLİS ARAYA GİRMESEYDİ ÖLDÜRÜLECEKTİ

Evladını PKK'dan isteyen ve eylemini bir an olsun sonlandırmayan baba Begdaş, çocuğuna kavuşmanın özlemiyle yanıp tutuşurken HDP'liler tarafından öldüresiye darp edildi. HDP'liler tarafından linç edilmek istenen Begdaş, polisin araya girmesiyle adeta ölümden kurtuldu.

GAZETECİLERE DE SALDIRDILAR

Begdaş'a saldıran HDP'liler daha sonra görüntü alan gazetecileri gözüne kestirdi. Gazetecileri bir köşede sıkıştıran grup, zorla ekipmanları almaya çalıştı. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

"OĞLUMUN MONUT VE KİMLİĞİ HDP BİNASINDAN ÇIKTI"

Öte yandan Celil Begdaş, daha önce yaptığı açıklamada oğlunun montunun ve kimliğinin HDP il binasından çıktığını belirtmişti.

Begdaş konuyla ilgili, “Benim oğlum 5 Mayıs 2019 tarihinde HDP il binasından kandırılarak dağa götürüldü. Oğlumun montu ve kimliği HDP binasından çıktı. Gece gündüz burada evladım için nöbet tutuyorum. Ramazan ayında da sahur ve iftarımı burada yapıyorum. Bizim çocuklarımızı HDP götürmüş. Dağdaki terörist şehre gelip de adam götüremez. Bunun da aracısı HDP’dir. HDP’ye buradan vicdana gel diye sesleniyorum. Ben de bir Kürdüm. Ama siz Kürtlere zulüm yapıyorsunuz. Sizin bu memlekette Kürtlere yaptığınız zulmü kimse yapmadı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
DİYARBAKIRLI27 Nisan 2023 16:28

BUNLAR EŞKIYA ZORBA HUKUK YOKMU İŞTE DELİL

Sonraki Haber Yükleniyor...