Tgrt Haber

HDP'lileri kızdıracak gönderme

21 Kasım 2016 22:30
HDP'lileri kızdıracak gönderme

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın “Ağlama duvarı” benzetmesi HDP’lileri kızdıracak.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü’yü attığı bir tweet nedeniyle eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın “Samanlık” benzetmesi ve “Ağlama duvarı” göndermesi HDP’li kızdıracağa benziyor.
 
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, attığı tweetle Başbakan Binali Yıldırım’a hakaret ettiğini ve tehditte bulunduğunu ileri sürdüğü HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
 
Kürkcü’nün dün Twitter’dan paylaştığı “İmana gel ya kafir! Bunlar daha iyi günlerin... Sonunda muhtarlık bile kalmayacak.”  tweetine cevap veren Dağ hem Kürkcü’yü hem de HDP’yi hedef aldı.
 
AK Partili Dağ, Kürkcü’ye “Dini konularda konuşmak samanlıklarda saklanmaya benzemez. Dini literatüre çok yabancı olduğunuzdan kavramları birbirine karıştırmışsınız. Bilginiz olmayan konularda espri yapmayın.” şeklinde yanıt verdi.
 
BAŞBAKAN’A HAKARET VE TEHDİT VAR
 
Konuya ilişkin avukatlarına talimat verdiğini söyleyen Dağ, Kürkcü'nün paylaşımında hem hakaret hem de tehdit olduğunu iddia ederek "Tweette hem hakaret hem de tehdit var. Onların tarzı bu. Bunu her seferinde yapıyorlar. Burada, ülkeyi yönetenler ve siyaset yapanlar olarak başvuracağımız merci tabii ki hukuktur. Kendi hakkımızı kendimiz alacak değiliz. Burası bir hukuk devleti" dedi.
 
AVRUPA’DAKİ AĞABEYLERİNE AĞLAMA YOLUNA GİDİYORLAR
 
Dağ, sözlerine şöyle devam etti:
 
"HDP'liler, hukuk yoluyla üzerlerine gidildiğinde, hukuki yaptırımlarla karşılaştıklarında Avrupa'daki ağabeylerine, ablalarına ağlama yoluna gidiyorlar. Avrupa'yı ağlama duvarı haline getirdiler. Burada kendilerince meydan okuma işi yapıyorlar. Hukukla karşı karşıya kaldıklarında, mahalledeki çocuğun ağlaması gibi gidip Avrupa'ya başvuruyorlar. Bunlara pabuç bırakacak değiliz. Siyaset temiz dil gerektirir. Bunlar bu yolu her zaman kullanıyorlar.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...