Tgrt Haber

HDP'yi kapatma davasında yeni gelişme

Editör: Melis Önderoğlu / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Kasım 2022 15:00 - Güncelleme : 25 Kasım 2022 15:21
HDP'yi kapatma davasında yeni gelişme

HDP, parti kapatma davasına ilişkin ek savunmasını tamamlayarak Anayasa Mahkemesi'ne teslim etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı​'nca açılan ve Anayasa Mahkemesi​'nde (AYM) görülen kapatma davasına ilişkin ek savunmasını tamamladı. HDP​ Hukuk Komisyonu tarafından ek delillerle ilgili kasası savunma, Anayasa Mahkemesi'ne teslim edildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dosyaya koyduğu ek deliller üzerine HDP'ye savunma için 30 gün ek süre cezası verildi.

Sürenin dolmasına bir gün kala savunma metni, Yüksek Mahkeme'ye sunuldu.

SÜREÇ NASIL DEVAM EDECEK?

Bu hükmün ardından Anayasa Mahkemesince belirlenecek tarihlerde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin​ sözlü açıklama, HDP yetkilileri de sözlü savunma yapacak.

Davaya iliskin bilgi, dosyalar toplayacak raportör, esasen operasyon raporunu hazirlayacak.

Raporun, Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtılmasının ardından AYM Başkanı Zühtü Arslan, toplantı için bir gün belirleyecek, üyeler tarafından belirlenen bir günde bir araya gelme kapanış istemini esastan görüşmeye başlayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...