Tgrt Haber

Herkes o köpeği sahiplenmek için sıraya girdi

04 Şubat 2015 17:07
Herkes o köpeği sahiplenmek için sıraya girdi

Adapazarı'nda haftanın 3 günü terk edilmiş sahipsiz köpeklere yiyecek vermeye giden hayvan sever Sibel Arın Sezer, otomobilinin üzerine çıkıp camdan içeri giren av köpeğini evinde besliyor.

Sakarya Üniversitesi'nde görevli Sibel Arın Sezer, her yiyecek götürdüğünde, aracına girmek için çabalayan en sonunda da otomobilinin üzerine çıkıp camdan içeri giren köpeğin görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Görüntüler televizyonda da yayınlanınca, birçok kişi Sibel Arın Sezer ile temasa geçerek köpeği sahiplenmek istedi. Sezer, 'Aşkım' adını verdiği pointer cinsi av köpeğini en iyi koşullarda bakabilecek bir kişiye vereceğini anlattı. Görüntüleri, hayvanları sahiplenmek isteyenlerin sayısı artsın diye çektiklerini söyleyen Sibel Arın Sezer, şunları söyledi: "Araca her binmek istediğimde bizden önce bu arkadaş oturuyor, adeta 'Beni de götürün' diye yalvarıyordu. Kıyamadık evimize getirdik. Birçok kişi arıyor, soruyor, sahiplenmek istiyor. Kalıcı olarak sahiplenilmesini, bahçesi olmasını, tekrar terk edilmemesini istiyoruz. İnşallah ona yuva buluruz. Görüntüler tıklanma rekorları kırdı. Çok insanlar beğendi, onu istiyorlar. Uzağa vermek istemiyoruz ama şansımıza hep uzaktakiler denk geliyor."

Gazetecilerle birlikte, hayvanlara yem verdikleri bölgeye giden ve sahipsiz hayvanların perişan durumda olduğunu anlatan hayvan sever Sinem Arın Sezer, halka köpekleri sahiplenme konusunda destek çağrısı yaparak şunları söyledi:

"Hayvanlar böyle perişan. Tedaviye ve mamaya da ihtiyaçları var. Haftanın üç günü geliyoruz buraya. Bu şekilde beslemeler yapıyoruz. Ellerimiz kan içinde şu anda hayvanlar yemek yerken birbirlerini parçaladı. Burada sahiplenmeyi bekleyen birçok hayvan var. İnşallah insanlar duyarlı olur da pet shopların yerine buradan gelip alırlar. Belediyeler merkezlerin içindeki hayvanları buraya atıyorlar."

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...