Tgrt Haber

Hikayeleri yürek dağladı! Ağabeyi gazi, kendisi şehit oldu

Editör: Murat Makas / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Aralık 2023 09:26 - Güncelleme : 23 Aralık 2023 11:51

Irak'ın kuzeyinde eli kanlı terör örgütü mensupları tarafından yapılan saldırı sonucunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan'ın şehadet haberi ailesine verildi. Şehidimizin abisinin Suriye El-Bab bölgesinde meydana gelen bir çatışmada yaralanarak gazi olduğu öğrenildi.

Irak​'ın kuzeyinde hain terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucu Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan şehit oldu.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Serinkan'ın şehadet haberi askeri yetkililer tarafından Tavas​ ilçesi Yorga Mahallesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Şehidin evine Türk bayrağı asılırken, baba Ali ve anne Rabia Serinkan ile yakınlarını protokol üyeleri ve askeri yetkililer sakinleştirmeye çalıştı.

Hikayeleri yürek dağladı! Ağabeyi gazi, kendisi şehit oldu

ÇATIŞMADA YARALANDI

Ayrıca şehit Serinkan'ın ağabeyi Hüseyin Serinkan'ın da 2016 yılında Suriye El-Bab bölgesinde meydana gelen bir çatışmada yaralanarak gazi olduğu öğrenildi.

Hikayeleri yürek dağladı! Ağabeyi gazi, kendisi şehit oldu

Şehit ağabeyi kardeşinin şehadetinden bir gün önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yaralandığı çatışmada şehit düşen arkadaşlarını yad ettiği dikkat çekti. Hüseyin Serinkan’ın 21 Aralık’ta yaptığı paylaşımda, “8 yıl oluyor Fırat Kalkanı operasyonu Suriye Elbab’da 20 Aralık’ı 21 Aralık’a bağlayan en soğuk gece ve en bitmeyen gecemiz. 21 Aralık 2016 Elbab şehitlerimizin ruhları şad olsun. Benim vurulduğum gece devrelerim, silah arkadaşlarımı kaybettik. Hala seslerini ve hiçbir şeylerini unutmadım, unutmamda” notu yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mehmet salih23 Aralık 2023 20:53

Allah şahadetlri kabul etsin ailesine sabılar versin

Sonraki Haber Yükleniyor...