Tgrt Haber

Hindistan'da sağanakla birlikte gökyüzünü delen yıldırımlar 17 kişiyi hayattan kopardı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Eylül 2022 13:36 - Güncelleme : 03 Eylül 2022 13:54
Hindistan'da sağanakla birlikte gökyüzünü delen yıldırımlar 17 kişiyi hayattan kopardı

Hindistan'ın 6 bölgesinde etkili olan sağanak ve şiddetli rüzgar hayatı durma noktasına getirdi. Ülkenin Bihar eyaletinde son 24 saatte düşen yıldırımlar nedeniyle en az 17 kişi feci şekilde hayatını kaybetti.

Hindistan​'da birkaç gündür etkili olan sağanak yağış​ ve şiddetli rüzgar hayatı felç etti. Ülkenin 6 bölgesinde etkili olan sağanakla birlikte düşen yıldırım​lar nedeniyle 3'ü çocuk en az 17 kişi hayatını kaybetti.   

ÖLENLERİN ÇOĞU TARIM İŞÇİSİ

Hayatını kaybedenlerin büyük çoğunluğunun tarım işçisi olduğu öğrenilirken, meteorolojiden yapılan açıklamada, şiddetli yağışların önümüzdeki günlerde de süreceği belirtildi. Bihar Eyalet Başbakanı Nitish Kumar, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini ileterek, yardım teklifinde bulunulduğunu duyurdu.

HALKA DİKKATLİ OLUNMASI GEREKTİĞİ ÇAĞRISINDA BULUNULDU

Kumar ayrıca, önümüzdeki günlerde devam etmesi beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle halka dikkatli olunması çağrısında bulundu. Haziran ve Temmuz aylarında, Bihar eyaletinde 60'tan fazla kişi yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...