Tgrt Haber

Hırsızlar pes ettirdi, esnafın bulduğu çare okuyanı güldürdü

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
12 Haziran 2023 15:33 - Güncelleme : 12 Haziran 2023 16:33

Kahramanmaraş’ta iş yerlerinin klima motoru ve parçalarının çalınmasına karşı yapacak bir şey bulamayan esnaf, hırsızlar için duvara yazı yazdı.

Depremin yerle bir ettiği Kahramanmaraş​'ta gelinlikçi ve fotoğrafçılık yapan iki esnaf​ iş yerlerindeki klima motorları ve parçalarının çalınmalarına karşı pes etti. Farklı zamanlarda klima motoru ve bakır boruları çalınan esnaflar durumu polis bildirdi.

MOTORLARI KENDİ İMKANLARIYLA BULDULAR

Esnaflar kendi imkanları ile buldukları klima motorunu yeniden yerine taktı. Klima motoru ve parçaları birkaç gün sonra yeniden çalınması sonrası esnaflar, çareyi hızsızların görebileceği yere yazı yazmakta buldu.

"İHTİYACIN VARSA GEL PARA VERELİM"

Esnaflar, “Sayın hırsız kardeşler lütfen klima motoru ve kablosunu çalmayınız. Bunlar alırken pahalı satarken ucuzdur. Ne kadar ihtiyacınız varsa arka taraftaki iş yerlerimize gelin parasını verelim” yazısını astı.

Hırsızlar pes ettirdi, esnafın bulduğu çare okuyanı güldürdü

"MAĞDURUZ"

Yaşadıkları olayı anlatan esnaf Tarık Demir, “Bizim iş yerimizin arka tarafında yer alan bir bina vardı ve bunun bodrum katında klima motorlarımız vardı. Bina yıkıldıktan sonra klima motorları açığa çıktı. Servis çağırıp motorları tamir ettirip klimalarımızı çalıştırdık. Bir hafta sonra bir anda klima kesildi. Elektrikçi geldi ve motorun yerinde olmadığını söyledi. Polise bildirdik onlar da inceleme başlatacaklarını söyledi. Bir şekilde ayakta kalmaya çalışıyoruz kendi imkanlarımız ile araştırma yaptık. Bir hurdacı söylediler ve arkadaşlarımız ile klima motorumuzu bulduk. Yeniden klima motorumuzu yerine taktırdık. Bu olaydan birkaç gün sonra başka bir hırsızın boruları sökerken yakaladılar. Biz bu işlerden çok mağduruz. Kendi imkanlarımız doğrultusunda bir yazı yazdırdık. Saatte bir gelip kontrol ediyoruz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...